8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

"Belediyeler siyaset değil hizmet yeri"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır'da seçim çalışmalarına aralıksız devam ederken, Kayapınar Belediye Başkan Adayı M. Tayyar Karakoç, belediyelerin siyaset yeri değil hizmet yeri olması gerektiğini söyledi.

29 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala Diyarbakır'da, AK Parti ve DTP kıyasıya bir yarış içerisine girerken MHP İl Teşkilatı ise adaylarına oldukça güveniyor. 10 yıldır MHP İl Teşkilatı'nın içinde olan ve 2 yıl MHP Eğil İlçe Başkanlığı'nı yapan Kayapınar Belediye Başkan Adayı M. Tayyar Karakoç, Diyarbakır'da iddialı olduğunu söyledi. Karakoç, "Kayapınar ilçesi tam bir ilçe standardında değil. Altyapıları yetersiz. Alt yapı çalışmaları yağan yağmurda çamurdan geçilmez oluyor. Kayapınar ilçemizde hiçbir sosyal aktivite yok. Engelliler ile ilgili bir hiç çalışma yapılmamış. İktidarda olan parti ve mevcut Belediye Başkanı Kayapınar ilçesinde hiçbir ciddi çalışma yapmamıştır. Kayapınar halkı kendi kendini yönetmek istiyorsa MHP'ye oy versin. Engelliler için birçok branşta atölyeler kuracağız. Kendi geçimlerini kendileri sağlayacak. Kayapınar'da ciddi bir ulaşım sorunu da vardır. Eğer belediye başkanı seçilirsem gecekondulaşma olayı ortadan kalkacak. Yoksul vatandaşlarımız için siteler yapacağız.

Hiçbir vatandaşımız gecekondu yapmak zorunda kalmayacak. İşsiz olan ev kadınlarımız için çok ciddi çalışmalarımız var. El becerilerini geliştirmek ve aile bütçesine katkı sağlamak için atölyeler açacağız. Türkiye'nin en önemli belediyesi Kayapınar Belediyesi'dir. Bu nedenle belediyeler siyaset yeri değil hizmet yeri olmalıdır. Belediye başkanı siyaset yapmamalı sadece halka hizmet yapmalı. Belediye başkanları siyasi partilere peşkeş çekmemelidir. Bu vesile ile Kayapınar halkı yerel seçimlerde kendisine makarna ve şeker veren ve kolluk kuvvetlerine taş atsın diye çocukların ellerine 5 YTL verip de iktidara gelmek isteyenlere değil halka gerçek anlamda kardeşliği, barışı ve demokrasi vadeden MHP'ye oy vermelerini istiyorum. Ülkücülüğün ve milliyetçiliğinin tohumlarını atan Ziya Gölkalplerin memleketi olan Diyarbakır'da inanıyorum ki; yerel seçimlerde Diyarbakır halkı MHP kadrolarını seçeceklerdir" dedi.

Kürt sorununa da değinen Karakoç, Güneydoğu Anadolu'da yoğun bir işsizlik ve eğitim sorunu yaşandığını ifade ederek, "Başta Başbakan ve Osman Baydemir birbirleri ile danışıklı dövüş içerisindeler. Avrupa'daki dostlarını memnun etmek için ısrarla Kürt sorununu gündeme getiriyorlar. Kürt sorununu gündemde tutmaya çalışıyorlar. Başbakan'ın Diyarbakır'ı alma isteği varsa, Diyarbakır'daki halkları birbirine düşürmeden kin ve nefret tohumları ekmeden etik davranmalı. Başbakan 29 Mart yerel seçimlerinde güzel çalışmalar yapabilirdi Diyarbakır'da. Ama Baydemir'e top atarak Diyarbakır halkının kendisini seçeceğine inanıyor. Buna inanıyor ama Osman Baydemir de önlemlerini alıyor. Diyarbakır halkının bilinç seviyesi oldukça yüksektir. Osman Baydemir ciddi bir telaş içerisindedir. Her ne kadar Başbakan, Osman Baydemir'e tedbirini al dese de Osman Baydemir'i bu nedenle çok aceleci ve agresif görüyorum. Baydemir, Diyarbakır halkına veremediği eski projelerle Diyarbakır'ın karşısına çıkıyor. 10 yıldır aklı nerdeydi?

Başbakan ve Osman Baydemir insanların oylarına ipotek koyuyorlar. Hiçbir baskıya hiçbir tehdide aldırmadan inandığımız dava uğruna vatanın bölünmezliğine, bayrağın inmezliğine ezanın dinmezliğine deyip yolumuza devam edeceğiz. MHP olarak dün buradaydık, bugün buradayız ve yarında burada olacağız" şeklinde konuştu.
AK Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Kutbettin Arzuyu da değerlendiren MHP Kayapınar Belediye Başkan adayı M. Tayyar Karakoç, hangi partinin hangi kişiyi aday gösterdiğini kendilerinin ilgilendirmediğini belirterek, "Başbakan'ın, 1.5 milyon nüfusu olan Diyarbakır'da kalkıp da Kutbettin Arzu'yu göstermesi AK Parti'nin Diyarbakır'da kazanamayacağının işaretidir. Kutbettin Arzu ancak ve ancak Çınar'da belediye başkanı olur. Diyarbakır halkı inanıyorum ki; Kutbettin Arzu'ya en iyi cevabı verecektir. Başbakan aslında Diyarbakır'da Arzu'yu değil kendisini aday göstermiştir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 13:07:16
Güncelleme :17 Mart 2009 Salı 19:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?