7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

"Bilgiler paylaşıldı"

Dicle Üniversitesi (DÜ) ve Diyarbakır Valiliği işbirliği ile yürütülmekte olan "Bilgilerimizi Diyarbakır'la Paylaşalım" projesi kapsamında Anadolu Lisesi öğrencilerine mühendislik, mimarlık ve iktisat alanlarını tanıtıcı konferanslar verildi.

Fakülte ve Alan Tanıtım Günü etkinlikleri kapsamındaki programda mühendislik alanında Yrd. Doç Dr. Ahmet Yardımeden, mimarlık alanında Dr. Emine Dağtekin ve iktisat alanında Araş. Gör. M. Burak Buluttekin'in verdiği konferansa öğrencilerin ilgisi yoğundu.

Elektrik Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Maden Mühendisliği programları hakkında bilgi veren DÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yardımeden, programların işlevlerinden, teknik özelliklerinden, çalışma ortamı ve koşullarına kadar her türlü ayrıntı konusunda öğrencileri bilgilendirdi.
Mimarlığın kullanan kesim veya hizmet edeceği kişilere göre faklı anlamlar ifade eden bir kavram olduğunu ileten DÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Emine Dağtekin ise, 'Mimarlık nedir, Mimarlığın amacı nedir, Mimarlık kime hizmet eder, Mimar kimdir, ne yapar, Türkiye'de Mimarlık eğitiminin durumu' gibi sorulara alınan cevapların, sorulan topluluklara göre farklılık gösterdiğini ve o topluluk içinde de çeşitlilik göstereceğini bildirdi.

İnsanların ekonominin temel yasalarını anlamadıkça toplumsal yapıyı anlayamayacaklarını belirten DÜ Hukuk Fakültesi Ekonomi Bölümü Araştırma Görevlisi M. Burak Buluttekin, "Bir uçurumun üzerinden atlamanın iyi bir fikir olmadığını anlamak için çok fazla fizik bilmeye gerek olmaz. Ancak bir ekonominin iyi işlemesi; fiyat sistemlerinin nasıl çalıştığı konusunda bazı temel gerçeklerin farkında olan yeterli sayıda insanın bulunmasına bağlıdır" dedi.
Konferans yapılan sunumların ardından öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ile son buldu

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 15:33:00
Güncelleme :6 Mart 2009 Cuma 17:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?