7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

"Bu Benim Eserim" tanıtıldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilköğretim idarecileri, öğretmen ve öğrencileri matematik ve fen bilimleri alanında düzenlenen "4. Bu Benim Eserim Proje" yarışmasıyla ilgili olarak Kaymakam Veysel Beyru'yu bilgilendirdi.

Düzenlenen toplantıya Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ok, Abdulmenaf Çelebi, öğrenciler, okul müdürleri ve proje danışman öğretmenleri katıldı.

İlköğretim öğrencilerine yönelik sürdürülen "Bu Benim Eserim" matematik ve fen bilimleri proje yarışması il ve bölge elemelerine katılacak Silvanlı öğrenciler projelerini Kaymakam Beyru'ya tanıttı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu'nun (TÜBİTAK) organize ettiği "4. Bu Benim Eserim" proje yarışmasında ilçeyi projeleriyle temsil edecek okul müdürleri, öğrenciler ve proje danışman öğretmenlerinin Kaymakam Beyru'ya tanıttığı projeler ve okullar şöyle:

''Ziya Gökalp İlköğretim Okulu 'Musluk Suyundan Enerji Elde etmek', Silvan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) 'Renkli Açılar', Silvan YİBO 'Engellilere Engel Yok', Silvan Çevriksu Köy İlköğretim Okulu 'Çokgenler', Silvan İlköğretim Okulu 'Küresel Isınmaya Bitkisel Çözüm' Yarışmaya katılan okullar projeleriyle 14, 15 ve 16 Nisan tarihinde Malatya'da yapılacak olan Bilim Fuarı'nda Silvan'ı temsil edecek. Projeleri hakkında mucitlerden bilgi alan Kaymakam Beyru, "Silvan'da eğitim kalitesi her geçen gün yükseliyor. Geçmiş yıllarda Bilim Fuarı'nda hiçbir projesi olmayan Silvan, bugün 69 projeyle müracaat etti. 5 projesi bilim kurulu tarafından kabul görüldü. Bu başarının ardında veli, öğretmen ve idarecilerin büyük bir payı vardır. Proje hazırlama esnasında büyük emek sarf edildiği gibi Malatya'da yapılacak olan Bilim Fuarı da projeye sahip çıkma, projeyi iyi anlatmak, kurulacak standın şık ve ilgi çekici olmalıdır. Projeye sahip çıkılırsa, projenin ilginçliğinin yanında, projeler iyi anlatılırsa Malatya'dan büyük bir başarı çıkaracağımıza inanıyorum. Özelikle musluk suyundan elektrik üretimi ilgi çeken bir proje. Engellilere engel yok projesi sosyal bir proje. Küresel ısınmaya karşı bitkisel çözümler, çokgenler ve renkli açılar projelerini hazırlayan ve hazırlanmalarında
emeği geçen tüm öğretmen ve okul idarecilerini canı gönülden tebrik eder başarılar diliyorum. Kaymakamlık olarak bu projeleri destekliyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 17:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?