7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

"Ev Kuşu"yla 22 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da uyuşturucu satıcılarına karşı düzenlenen "Ev Kuşu" adı verilen operasyonlarda 22 kişi gözaltına alındı. Sanıklarla birlikte 43 kilogram esrar ile çok miktarda uyuşturucu hap ele geçirildi. Sanıklardan bazılarının uyuşturucu hapları, "Trabzon Ekmeği" adı verilen ekmek içinde müşterilerine servis yaptığı belirlendi. 

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, "Ev Kuşu" adı verilen operasyonlarla uyuşturucu tacirlerine karşı amansız mücadele başlattı. Yapılan üç ayrı operasyonda 43 kilogram esrar, 2 bin 440 adet extacy hap, 45 adet captagon hap, 2 adet ruhsatsız tabanca, sahte para ve uyuşturucu ticaretinden elde edilen 2 bin 450 YTL ile 100 ABD doları ele geçirdi. İstanbul'dan Diyarbakır'a uyuşturucu hap getirdiği ve eğlence merkezlerinde sattığı belirlenen M.A.Y. adlı şahsın yolculuk ettiği otobüste yapılan aramada ise, Trabzon ekmeği adı verilen ekmek içerisine gizlenmiş extacy haplar bulundu. Olaylarla ilgili aralarında M.A.Y.'nin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Sanıklardan M.A.Y., M.Ş.B., C.B., İ.A., O.K., A.T., İ.T., V.E., C.G., F.K., Ş.K.,İ.K., C.A., M.Ç.K. ile F.A, "Toplu halde uyuşturucu ticareti yapmak ve bu yolla para kazanmak" suçlarından tutuklanarak ceza evine gönderildi. 

Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, operasyonlarda ekmek arası uyuşturucu servisi yapıldığını tespit ettiklerini belirterek, özellikle sokak satıcılarına karşı amansız bir çalışma başlattıklarını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 13:55:55
Güncelleme :26 Mayıs 2006 Cuma 14:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal aktarlı IP: 85.104.235.xxx Tarih : 26.09.2008 18:57:30

helal olsun muhammed ali abeme neymiş bee kimin aklına gelir trabzon ekmeğinin arasına hap koymak kafa diye ben buna derim:d