7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

"Haydi Kızlar Okula"

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, kız öğrencilerin okullaşmadaki oranının artması için ilave destekler gerektiğini söyledi. 

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve UNICEF işbirliğinde başlatılan "Haydi Kızlar Okula" adlı kız çocuklarının okullaşmasına destek kampanyasıyla ilgili toplantıya katılan Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, kız öğrencilerin okullaşmadaki oranının artması için ilave destekler gerektiğini belirterek, "Kız öğrencilere pozitif ayrımcılık uygulanmalı. Ek tedbir ve imkanlar sağlanarak okullardaki kız öğrenci sayısı arttırılmalıdır" dedi. Kız çocuklarının eğitimsiz kalmaması için okul öncesi eğitimin de son derece önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Tanrıseven, "Anaokulunda okuyan öğrenciler, ertesi sene doğrudan ilköğretime kayıt yaptırıyor. Çınar'a ana sınıflarını köylere kadar yaygınlaştırdık ve bunun semerelerini alıyoruz" şeklinde konuştu. 

İlköğretimde taşımalı eğitimle sorun çözümlenmeye çalışılsa da, küçük ilçelerde sadece bir lisenin bulunması ve bunun da sadece ilçe merkezinde olmasından dolayı kırsal alanda yaşayan ailelerin yol masrafları, mesafenin uzaklığı gibi nedenlerle çocuklarını ilçe merkezine göndermekte tereddütler yaşadığını ifade eden Kaymakam Tanrıseven, "Görev yaptığım bölgede edindiğim izlenime göre, kız öğrencilerin okutulması 8 yıllık eğitimle sınırlı kalabilmektedir. Özellikle köylerde yaşayan aileler, 8 yıllık zorunlu eğitimden sonra, çocuklarını genellikle ilçe merkezinde bulunan liselere göndermemekte ve bu nedenle kız öğrencilerin eğitimleri kesintiye uğramaktadır" dedi. 

Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, kız çocuklarının eğitiminin ilköğretimle sınırlı kalmaması gerektiğine de işaret ederek, "Her ilçe merkezine bir kız öğrenci yurdunun yapılması, kız çocuklarının eğitiminin yalnız ilköğretimle sınırlı kalmayıp, liseye ve yüksek öğretime de devamını sağlayacaktır" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 11:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?