7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

"Köye çok yağmur yağdı"

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Altay köyünde aşırı yağış nedeni ile meydana gelen göçükte aynı odada bulunan 5 kardeşten 4'ü hayatını kaybederken enkazın altından yaralı olarak çıkarılan 6 yaşındaki Kerem Tetik olaydan önceki akşam köye çok yağmur yağdığını söyledi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen minik Kerem, İHA'ya olay anını anlattı. Kerem Tetik, toprak evin altında kaldığını ve toprak altından köylüler tarafından çıkarıldığını ifade ederek olaydan önceki akşam çok yağmur yağdığını söyledi. Küçük çocuğun dedesi Asım Aydoğdu ise sabah saatlerinde 2 katlı evin çöktüğünü evde 7 kişinin bulunduğunu söyledi. Dede Aydoğdu, "Evde 7 kişi vardı. Yaşları 10'un altında çocukların. Kerem'in durumu şu an iyi. Elinde bir şişkinlik var. Toprağın altında kalmıştı köylüler çıkardı" dedi.

Olayın ardından Dicle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Göçük altında kalıp hayatını kaybeden Zilan Tetik(6), Edanur Tetik(1.5), Rozerin Tetik ve Ayşe Tetik'in cenazeleri ise Altay köyünde toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 17:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?