8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

"Özel bir teşvik istiyoruz"

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Fahrettin Akyıl, Güneydoğu'nun kalkınmasının özel teşvikle mümkün olabileceğini savunurken, hükümetten sosyo-ekonomik yapının hassasiyetle değerlendirilmesi istedi. 

Bölgenin sorunlarının çözülmesinin daha fazla yatırımdan, dahası yabancı yatırımcının doğrudan yatırım yapmasından geçtiğini ifade eden DTB Başkanı Akyıl, "Ancak unutmayın; yatırımcı, yatırımı için güvenlik, uygun sosyal ortam, yetişmiş eleman, pazar ve ulaşım kolaylığı ister. Bunlar olmadan yatırımcı beklemek, hayal kurmaktan ileri geçmez. Bu saydıklarımı gerçekleştirmek için el ele çalışmamız gerekiyor. Bölgenin kalkınması, bölgesel olarak gelişmişlik farkının giderilmesi, gençlere istihdam olanağı sağlanması için özel olarak sağlanmış teşvikler gerekiyor'' diye konuştu. 

Güneydoğu için beklenen yeni bir teşvik yasasının da hükümet tarafından dikkate alınarak, bölgeye yatırımcının gelmesinin sağlanmasını isteyen Akyıl, "Eğer hükümet, kararlı ve ilgili davranırsa bölgede birçok sosyo-ekonomik olayın önüne geçebilir. Yaşanan kaos ortamı, halkımızın ve işadamlarımızın performansını düşürdü. Yeni girişimler, halk ve işadamlarını motive edebilir. Başbakan tarafından açıklanması beklenen bölgeye has teşvik yasasının bir an önce uygulanmasını istiyoruz. 49 kente uygulanan Teşvik Yasası'nın Diyarbakır'a hiçbir faydası olmamıştır. Mevcut yasa, Diyarbakır için cazip değil. Bölgesel ve sektörel anlamda teşvik istiyoruz. Özel bir teşvik istiyoruz'' ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 01:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?