8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

"Soruşturmalık bir durum yok"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, belediyeye ait ambulansla bir teröristin cenazesini taşıttığı iddiasıyla 1 yıla kadar hapis istemiyle hakkında açılan davayla ilgili olarak, bunun hukuki bir süreç olduğunu, kanaatince soruşturmalık bir durum olmadığını söyledi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameyle ilgili konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bunun hukuki bir süreç olduğunu ifade ederek, "Bundan sonrası yargıya intikal etmiştir. Kanaatimi sorarsanız 2 açıdan soruşturmalık bir konu yoktur. Bunlardan ilki, 5216 sayılı yasa cenazenin defin işlemini bir bütün olarak ilgili belediyeye bırakmaktadır. Dolayısıyla böyle bir hizmetimiz ve aktivitemiz tamamen yasaya uygundur. İkinci husus insani ve ahlaki sorumluluktur. Hayatını kaybetmiş hiçbir insan artık kendi kimliğiyle değerlendirilemez. İnancımız da bunu yasaklamaktadır. İnşallah böyle bir taleple karşılaşmayız. Ama karşılaştığımızda bu talebin gereğini yapmaktan hem hukuken hem ahlaken hem de vicdanen kaçınma imkanına sahip değiliz" dedi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklar Belediye Başkanı Baydemir ile Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkan Vekili Zülfü Atlı, Personel ve Eğitim Daire Başkan Vekili Mübecel Günaçtı ve Mezarlıklar Şube Müdürü Cüneyt Gültekin'in, 2005 yılının Mart ayında, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen terör örgütü üyesi Abdullah Deniz'e ait cenazenin, belediyeye ait ambulansla Diyarbakır'dan defnedileceği Gaziantep'e kadar nakledilmesi için izin verdiği belirtildi.
.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 14:23:51
Güncelleme :30 Mayıs 2006 Salı 14:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?