5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

"W"li Nevruz başvurusu iade edildi


Diyarbakır Valiliği, DTP İl Başkanlığı'nın 21 Mart'taki Nevruz kutlaması için yaptığı izin başvurusu, dilekçede "w" harfi kullanılarak "Newroz' yazılması ve eksik evraklar nedeniyle iade etti. 

Diyarbakır'da DTP öncülüğünde oluşturulan Nevruz Tertip Komitesi, bu yılki kutlama programına ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Konukevi'nde dün bir basın toplantısı yaptı. Komite Başkanı ve DTP İl Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Sormaz, bazı kesimlerin Nevruz kutlamalarını germek istediklerini söyledi. Nevruzu barışçıl ve geleneğe uygun bir şekilde kutlayacaklarını belirten Sormaz, "Nevruz bütün halkların bayramıdır" dedi. 

Diyarbakır Valiliği'ne, 12 Mart'ta kutlama izni için müracaatta bulunduklarını ifade eden Sormaz, "Dilekçemizde kullandığımız 'w' harfi yüzünden sıkıntı yaşadık. Bazı eksik evrakların tamamlanması ve 'w' krizinin aşılması için dosyayı iade ettiler. Bu sorunu gidermeye çalışıyoruz. Tertip komitesi olarak her türlü önlemi almaya çalışacağız. Ancak büyük bir gerilim çıkması durumunda görevlilerimiz bunlarla baş edemeyebilir" diye konuştu. 

DTP Diyarbakır İl Başkan Vekili Musa Farisoğlu da, Nevruz kutlamalarında 2 bin 500 kişinin görev alacağını, katılacak kişilerin bazı noktalarda aranacağını söyledi. 

Farisoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Nevruz kutlamalarında suç unsuru taşıyan renk ve flamaların alana sokulmasının suç sayılacağı yönündeki açıklamaya ilişkin bir soruya, "Bayrak ve flama organizasyonu içerisinde değiliz. Hiç bir zaman da olmadık. Halkın kendi doğal renkleri ile alana girmesini engellemeyiz. Bu renkleri kendi özleridir. Bu anlamda Orgeneral Başbuğ'un açıklamasını, süreci gerginleştiren ve doğru olmayan bir açıklama olarak görüyorum" yanıtını verdi. 

Farisoğlu, bu yılki kutlamalarda gösterişli, türkülü, şarkılı programlardan daha çok mesajların verileceğini belirterek, "1 milyon kişinin alana gelmesini hedefliyoruz. Kürt sorununun demokratik esaslara göre çözümü ve son günlerde gündeme gelen halkın hassasiyetleriyle ilgili mesajlar verilecektir" dedi.
Milliyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 16:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Adil Uslanır IP: 88.229.202.xxx Tarih : 15.03.2007 11:48:52
Halkımız derken tabiki tüm Türkiyenin bayramıdır Nevruz! Bu geleneksel Bayramı bir bölüm bölücü teröristlerin organize etmeye çalışmasını kınıyorum, Ak Parti Diyarbakır millet vekilinin söylediği gibi Halk kendi bayramını kutlamayı bilir dtp v.b. parti ya da bölücü grupların halkın önüne geçip sazı ellerine almalarına gerek yoktur.