7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

"Yarının çocukları, gülleri için"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009-2014 yılı projelerinin anlatıldığı billboardlar kenti süsledi. Yatırım projeleri ünlü Şair Ahmet Arif dizelerinden esinlenerek, "Yarının çocukları, gülleri için" başlığıyla anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmetlerin anlatıldığı ve Diyarbakırlı ünlü Şair Ahmet Arif'in şiirine atfen "Diyarbekir Kalesi'nden Notlar" başlığıyla hazırlanan billboardların ardından yeni dönem projelerin tanıtımında da yine Ahmet Arif'ten yararlanıldı.

Yeni dönemde gerçekleştirilecek olan Güneş Köyü, Kültür Kongre Merkezi, Hafif Raylı Sistem, Diclekent Katlı Kavşak ve Mezopotamya Parkı gibi projelerin tanıtımında Ahmet Arif'in "Uy Havar" adlı şiirinin, "Atıp bir kıyıya iki zamanı, Yarının çocukları, gülleri için, Her birinin ayva tüyü, çilleri için, koymuş postasını, görmüş restini, He canım, Sen getir üstünü" şeklinde devam eden dizelerine atıfta bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıp 2009-2014 yılında yapılacak olan hizmet ve projelerin anlatıldığı billboardlar kente asılarak halkın bilgisine sunuldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 21:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?