5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

1 milyar YTL Kobi'leri bekliyor

Diyarbakır'da bu yıl 17'ncisi düzenlenecek olan KOBİF Bilgi ve Eğitim Fuarı, 10-11 Kasım tarihlerinde kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) öncülüğünde "1 milyar YTL KOBİ'leri bekliyor" sloganıyla düzenlenecek olan fuarda, KOBİ'lere çeşitli kurum ve kuruluşlardan sağlanan destek ve teşvikler anlatılacak.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ana düşüncelerinin KOBİ'lerin açıklarının kapatılması olduğunu belirterek, "2007 yılı içerisinde KOBİ'lere teşvik kredi uygulamaları çerçevesinde 1 milyar YTL kaynak ayrılacak. Bu, öncelikle bankalar ve kamunun kaynaklarıdır. Fakat KOBİ'lerimiz nasıl yatırım yapılacağını, yatırım yaparken ne tür imkanların kullanılacağını, markalaşma sürecinin nasıl yapılacağını maalesef bilmiyorlar. Düzenleyeceğimiz fuarla bütün bu bilgileri KOBİ'lerimize aktaracağız. KOBİ'lerimizin ihtiyaçları en üst düzeyde karşılanacaktır" dedi.

Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya ise, "KOBİ'ler bir ülkenin kalkınmasında önemli rol oynar. KOBİ'lerimizin mali ve finansal desteğe ihtiyacı vardır. Bu fuarın temel amacı KOBİ'lerin sıkıntılarını ortadan kaldırmaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 16:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?