7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

1 TL'ye ayakkabı izdihamı

Diyarbakır'da bugün açılışı yapılan bir mağazada 100 yeşil kart sahibine ücretsiz, diğer yeşil kart sahiplerine ise 1 TL'ye ayakkabı satışı yapılınca izdiham kaçınılmaz oldu.

Diyarbakır'da bugün açılışı yapılan bir ayakkabı mağazası, Türkiye'nin nüfus ortalamasına göre en fazla yeşil kartlının bulunduğu Diyarbakır'da yeşil kartlılara yönelik promosyon yapınca izdiham yaşandı. Sur ilçesi Dağkapı semtinde açılan ayakkabı mağazasında ilk 100 yeşil kartlıya ücretsiz ayakkabı verilirken, diğer yeşil kartlılara ise 1 TL'ye satış yapıldı. Mağazaya akın eden dar gelirli vatandaşlar, içeri girebilmek için adeta birbirlerini ezdi.

Mağazanın kapısında bekleyen görevlinin bir anlık boşluğundan faydalanan vatandaşlar dükkanın içine akın ederken, görevliler bazılarını zorla dışarı çıkardı. Mağazanın bulunduğu caddede yaşanan izdiham nedeniyle gelen polisler vatandaşlara müdahale etmekte zorlanırken, iş yeri sahipleri ise kriz nedeniyle piyasayı canlandırdıklarını söyledi.

Mağaza sahibi Burak Oktay, "Bugün Türkiye genelinde 4 tane mağazayı aynı anda açıyoruz. İstanbul'un Ümraniye ve Sultanbeyli semtleri, Sivas'ın Kangal ilçesi ve son olarak Diyarbakır'da mağaza açıyoruz. Bu mağazamız ile birlikte Türkiye'de 32'nci mağazamızı açmış olduk. Amacımız bu kriz ortamında piyasayı bir nebze de olsa canlandırmaktır. Promosyon olarak 100 yeşil kartlıya ücretsiz ayakkabı veriyoruz ve diğer yeşil kart sahiplerine ise 1 TL'ye ayakkabı veriyoruz. Diyarbakırlıların ilgisi bayağı yoğundu" dedi.

Mağazada yeşil kart ile alışveriş yapılınca kaybolan yeşil kart sayısı ise bir hayli arttı. İş yeri önüne atılan bir masaya bırakılan onlarca yeşil kartın sahipleri aranıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 18:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?