7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

1 ton uyuşturucu ele geçirildi

DİYARBAKIR'DA 1 TON UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Lice ilçesine bağlı 4 ayrı köyde yaptığı eş zamanlı operasyonda 1 ton 40 kilo kubar esrar maddesi ele geçirdi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uyuşturucu madde ile yapılan mücadele son hızıyla devam ederken jandarma ekipleri sorumluluk alanlarında yapılan uyuşturucu ham maddesi hintkenevirine karşı takiplerine kararlılıkla devam ediyorlar. Aldıkları en küçük bir ihbarı bile değerlendiren jandarma üretilen esrar maddesinin ele geçirilmesine yönelik olarak yapılan uzun süreli çalışmalar neticesinde, 1 Kasım 2010 tarihinde Lice ilçesine bağlı; Dibek ve Kutlu köyleri ile Hacıcemil ve Beğendik

mezralarında uyuşturucu madde imal, depolama ve ticareti suçlarını işleyen şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda şüphelilere ait, ev ve eklentileri ile tarlalarda yapılan aramalarda; 27 ayrı adreste çalılıklar arasına gizlenmiş, toprağa bidonlar ve çuvallar halinde gömülü vaziyette 1 ton 40 kilogram kubar esrar maddesi ile 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Söz konusu olaylarla ilgili 3 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 11:04:01
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 21:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?