7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

1 yılllık genç satranççı il birincisi oldu

Diyarbakır'a bağlı Çarıklı Beldesi'nde ilköğretim okulu öğrencisi Muhlis Çelik, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yapılan satranç turnuvasında ilköğretim ikinci kademede birinciliği kazandı. 

Diyarbakır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 83. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Satranç Federasyonu işbirliğiyle "İlköğretim ve Liselerarası Satranç Turnuvası" düzenlendi. Turnuvaya 80 yarışmacı katılırken, orta okul grubunda düzenlenen turnuvaya 30 öğrenci katıldı. 

Çarıklı İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Muhlis Çelik, rakiplerini geride bırakarak il birincisi oldu. Bir yıl öncesine kadar sadece ismini duyduğu, oynandığını bilmediği satrançta birinciliği elde eden Muhlis Çelik, "Derslerimiz arasında satranç vardı. Bu oyunun nasıl oynandığını bilmiyordum. Çünkü hiç satranç görmemiştim. Öğretmenlerim sayesinde satrancı öğrendim. Rakiplerim çok güçlüydü. Ancak onları eleyerek il birincisi oldum" dedi. 

Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır Temsilcisi İbrahim Tofan, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi 80 kişinin katıldığı turnuvada Muhlis Çelik'in kendi kategorisinde yarışan 30 kişi arasından birinci olduğunu belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 11:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?