7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

10 kişilik çete yakalandı

Diyarbakır'da ard arda gerçekleşen kuyumcu ve PTT şubesi soygununun faili oldukları belirlenen 10 kişilik çete yakalandı. Çete üyelerinin çaldıkları para ve altınlar toprağa gömülü olarak bulundu. 

Diyarbakır esnafının korkulu rüyası haline gelen soygun ve gasp çetesi emniyet güçlerinin uzun zamandır devam ettiği çalışmalar sonunda yakalandı. Ellerinde uzun namlulu silahlar ile Diyarbakır merkezinde bulunan PTT şubesini ve bir kuyumcuyu soyan 10 kişilik çete çaldıkları para, altın ve soygunda kullandıkları silahlarla yakalandı. Yakalanan çetenin liderliğini ise henüz 19 yaşında olan ve 2003'ten bu yana birçok suça karıştığı tespit edilen M.A. isimli şahsın yaptığı belirlendi. Çetenin gasp ettiği para ve altınlar çete üyelerinin verdikleri ifadeler doğrultusunda polis tarafından toprağa gömdükleri yerden çıkarıldı. Yakalanan 10 kişinin 7'sinin soygun olayına katıldığı tespit edilirken 3 kişinin ise soygun yapanlara yardım ve yataklık ettikleri tespit edildi. 

Çete üyelerinden 3'ü ise daha önce Diyarbakır'da PKK yanlısı eylemlere katıldıkları gerekçesi ile gözaltına alındığı da tespit edildi. Gasp çetesinin 8 Ocak'ta gerçekleştirdikleri PTT şubesi soygunu öncesinde şubeye yüklü miktarda para yatırıp ardından şubeyi soydukları belirlendi. Çete üyelerinin gösterdiği alanlarda yapılan kazılar sonucunda 3 kilo 200 gr. Altın, 2000 TL para olaylarda kullanıldığı tespit edilen 1 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 1 adet pompalı tüfek, 2 adet tabanca ve soygun anında haberleşmek için kullanılan telsizler ele geçirildi. Kar maskesi ile gerçekleştirilen soygunların ardından çete üyeleri beraberlerinde getirdikleri yedek kıyafetlerle üzerindeki kıyafetleri değiştirdikleri ve sepetli motosikletle olay yerinden kaçtıkları kaydedildi. 

Gözaltına alınan M.A., R.A., D.D., F.Ç., Ş.S., M.S.A., Z.K., A.K., M.A. ve M.S.A. isimli şahıslar, emniyette yapılan ilk sorgulamalarının ardından Diyarbakır Adliyesi'ne götürüldüler. Çete üyelerinin gasp ettikleri altın ve paralar ise Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde sergilendi. Soygunların hemen ardından geniş çaplı bir çalışma başlattıklarını anlatan Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya,"Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak çalışmamız neticesi içlerinde örgüt liderinin de aralarında bulunduğu 10 kişi yakalandı. Soygunlarda kullandıkları silahlar ve maskelerle birlikte ele geçirildiler. Bu örgütün liderliğini yapan kişinin daha önce gasp ve soygun olayından yakalandığı da belirlendi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 14:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?