5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

10 köyde 50 ev hasar gördü

Elazığ'da meydana gelen deprem, Diyarbakır'ın Çüngüş İlçesi'nde kırsal alanda yaklaşık 50 evde hasara yol açtı. Kızılay ekipleriyle birlikte köylere giden Çüngüş Kaymakamı Murat Girgin, gece geç saatlere kadar köy halkına ekmek dağıttı. 

Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmalarının sürdüğü Diyarbakır'ın Çüngüş İlçesi'nde, hükümet konağının ve ilçeye bağlı bazı köylerdeki evlerin ağır hasara uğradığı belirlendi. 

Şu ana kadar 10 köyde yaklaşık 50 evde maddi hasar meydana geldiği belirlenirken, köylere yardım ekiplerinin ulaştığı belirtildi. Kızılay ekipleriyle birlikte depremden etkilenen köylerde incelemelerde bulunan Çüngüş Kaymakamı Murat Girgin, vatandaşlara kumanya ve çadır malzemeleri dağıtımına katıldı.
Dağlık alan olduğu için çalışmaların sabah saatlerinde yeniden başlayacağını söyleyen Kaymakam Girgin, "Sivrice merkezli meydana gelen depremden bazı köylerimiz ciddi şekilde etkilendi. Ön tespit çalışmaları için ekiplerimizi köylere gönderdik, köylerde ön tarama yaptık. Can kaybının olmaması bizi sevindirdi. Sivrice sınırındaki köylerimizde büyük oranda hasarlı ve kullanılamaz durumda olan evlerimiz var. Kızılay ekipleri tarafından mağdur durumdaki vatandaşlarımıza, çadır, battaniye, katalitik soba ve pide, kumanya, ekmek dağıtıldı. Sabah erken saatlerden itibaren hasar tespit komisyonları tarafından köylerdeki evler tek tek gezilerek rapor tutulacak. Eksikler yerinde görülerek bir an önce çözüm bulunacaktır" dedi. 

Çüngüş İlçesi'ne bağlı köylerde hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 11:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem kocakaplan IP: 88.231.189.xxx Tarih : 1.03.2007 17:19:41
umarım yardımınızı tam yapmışsınızdır çüngüş halkına bizler gurbette oldugumuz hallde çok düşünüyoruz halkımızı