5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

100 aileye damızlık düve dağıtıldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Alibey köyünde kurulan tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi olan 100 aileye, 2'şer adet damızlık gebe düve dağıtıldı.


Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Alibey köyünde kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi olan 100 kişiye, 2'şer adet büyükbaş hayvan dağıtıldı. Büyükbaş hayvan dağıtım törenine ilçe Kaymakamı Veysel Beyru, İlçe Jandarma Komutanı Emre Başaklı, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, İlçe Tarım Müdürü Sait Güzel Kooperatif Başkanı Mehmet Kımaz, kooperatif üyeleri ve çok sayıda köylü vatandaş katıldı. Büyükbaş hayvan tesliminde bir konuşma yapan Kaymakam Veysel Beyru, "Silvan ilçesinde 11 köyümüze büyük baş hayvan gelmiştir. Bunlardan biri olan, Alibey köyünde 100 kooperatif üyemize damızlık gebe düve teslim edeceğiz. Her üyemize 2 inek teslim ediyoruz. Bu hayvanlardan yüz aileye dağıtıldı. İnşallah köylülerimiz bunlardan birer ticaretlerini yapacaklarından umuyoruz, hayvanlardan gelecek gelirlerini ilçe kalkınmasına gidecektir. Herkes bu kooperatif sayesinde açıkta satılan yoğurt , peynir, süt ürünlerini almayacak. Kooperatiften gelecek süt ve yoğurtların temiz bir şekilde bol olarak halkımıza sunulacaktır.


Dağıtmış olduğumuz büyükbaş hayvanlarımızın geri ödeme koşulları bir yıl ödemesiz, 2 yıl peşinatların ödeyip geriye kalan taksitlerini 3 yılla kadar faizsiz olarak bitirmeleri gerekmektedir" dedi.


Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mehmet Kırmaz, "1998 yılından beri devlet tarafından uygulanan desteklemeler, hayvancılığa önemli bir ödenektir. Biz bu kooperatifimizi bir fabrika olarak görüyoruz. 1998'den beri sıkıntılarımız oldu çok zorluklar çektik ama bugün amacımıza ulaştık. Köyümüze 200 adet büyükbaş hayvan geldi. Herkese teşekkür ediyorum. Bu hayvanlardan her inek, günlük olarak 15 kilo süt verme kapasitesine sahip. 200 inek her gün 3 ton süt verecek. Bu rakam ilçemizin ekonomisini ayakta
tutacak" diye konuştu.


Teslim töreninden sonra kooperatif yöneticileri tarafından ilçe kaymakamı Veysel Beyru'ya yardımlarından dolayı plaket verildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 18:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?