7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

1000 kişilik yurt müjdesi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Diyarbakır Dicle Üniversitesi kampüs alanında otel konforunda 1000 kişilik kapasiteye sahip yurt açıyor.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Diyarbakır Dicle Üniversitesi kampüs alanında 65 bin metrekare alana yurt inşa ediyor. Yapılacak olan yurtta odalar 2,3 ve 4 kişilik olacak. Odalarda buzdolabı, banyo ve lavabo bulunacak. Yeni yapıcak yurtta ranza sistemi yerine karyola sistemi kullanılacak. Yurt yapımının çalışmalarına bu sene başlanılacak. Yurtun 2011 yılında hizmete açılması planlanıyor. Otel konforundaki yurtun fiyatları ise Yurt-Kur'un diğer yurtlarıyla aynı ücrette olacak.

Konuyla ilgili Ziya Gökalp öğrenci Yurdunda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Yurt-Kur Genel Müdürü Kutbettin Aydoğdu, Yurt-Kur Bölge Müdür Yardımcısı Metin Yılmaz, Yurt İdare ve İşletme Müdürü Fethiye Eser katıldı. Yurt-Kur Genel Müdürü Kutbettin Aydoğdu, amaçlarının daha iyi bir hizmet vermek olduğunu belirterek, "Hemen üniversitenin yakınında 65 bin metrekarelik bir alana yurdumuzu inşa edeceğiz. Bu yurtta odaların standartları yüksek olacak. Odalarda banyo, lavabo ve buzdolabı bulunacak. En büyük hedefimiz öğrencilerin rahat etmesidir."dedi.

Yurt-Kur'a borcu bulunan 1 milyon 41 bin kişinin toplam 1 milyar 628 milyon TL borcu olduğunu ve bu öğrencilere bir aff getirildiğini belirten Aydoğdu, "Peşin ödemede faizin yüzde 75'ine aff getirildi. 12 ay taksitte de yüzde 50 indirim olacak. 24 aya yüzde 25, 36 aya yüzde 10 indirim yapılacaktır. Şu ana kadar Diyarbakır'da yaklaşık 1000 kişi başvurdu. Başvuruların daha da artmasını bekliyoruz. Öğrenciler bize yada Ziraat Bankası'na başvuruda bulunabilecek. Aff 12 Ekim mesai saati bitimine kadar geçerli olacaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 17:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?