7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

11 köy içme suyuna kavuşuyor

DİYARBAKIR'DA 11 KÖY İÇME SUYUNA KARIŞTIRILDI

Diyarbakır belediye sınırları arasında bulunan 11 köyde yaşayan 6 bin 35 kişi için içme suyu şebeke temel atma töreni düzenlendi.

Kayapınar İlçesi Güvendere köyündeki açılışa Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yenişehir İlçe Belediye Başkan Vekili Hafize İpek, Tarım İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya ile köylüler katıldı. "Su temizlik, sağlıktır ve imandır" diyen Baydemir, "Doğrusu 100 yıla yakın bir zamanda bu bölgeye de günden güne ilerleme kaydediliyor. Son 10 yıldır şükürler olsun ki bu halkın birlikteliği pekişti, bu halk kendi belediyelerine kavuştu ve kendi kurumlarına sahip oldu. Bugüne kadar 2 bin 700 kilometre kanalizasyon ve su şebekesi döşedik. Diyarbakır'dan Almanya'ya kadar yer kazdık. Yağmur su şebekesi içinde 70 milyon Euro kaynak temin ettik. Bunu 2012 yılında tamamladığımızda kentin alt yapısı konusunda hiçbir sıkıntı kalmayacaktır. Yaptığımız tüm çalışmalar halkımız ile olan ittifakımız sonucu oldu. Allah evimize ve kentimize ittifakını artırsın" dedi.

Köylülerin ikram ettiği peynir ve tandır ekmeği yiyen Baydemir, çalışmaları yerinde inceledi. Plastik boruları kaynak yapan makinenin başına geçen Baydemir, "İnsan isteyince kaynaştıramayacağı ve birleştiremeyeceği bir şey yoktur. Ancak bunun içinde bazen büyük sabır gerekiyor" diye konuştu.

Öte yandan, köy isimlerinin Türkçe ve Kürtçe yazıldığı afişler dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2010 Pazartesi 15:40:04
Güncelleme :22 Aralık 2010 Çarşamba 10:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?