7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

12 Dev Adam Basketbol Okulları

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) GSM işbirliği ile Garanti Bankası sponsorluğunda organize ettiği 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) yaz dönem öğretim faaliyetleri kapsamında Diyarbakır'da başladı.

ABD Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul Başkonsolosluğu ve Adana Konsolosluğu'nun, kültürel faaliyetleri kapsamında finansal desteğiyle gerçekleştirilen basketbol eğitim kampında ayrıca ABD'den Türkiye'ye gelen konusunun uzmanı antrenörler Alan Wals, Chris Dial ve James Herrera görev yapıyor. Diyarbakır'da gerçekleştirilmeye başlayan kampa oyuncular ve antrenörler 12 DABO'nun faaliyet gösterdiği 55 ilden gelerek iştirak eden, çalışmalar Ziya Gökalp Spor Salonu'nda ve bahçesindeki açık basketbol alanlarında yapılıyor.

Çalışmalara yetenekleri ile ön plana çıkarak bir çok aday arasından seçilen 25 antrenör, 200 sporcu iştirak ediyor. 12 Dev Adam Basketbol Okulları Uluslararası Basketbol Eğitim kampında ABD'li antrenörler tarafından hazırlanan antrenman programları uygulanacak. Kamp çalışmaları kapsamında ayrıca antrenör ve spor yöneticilerine yönelik antrenman bilimi ve spor yönetimi gibi konuların ele alınacağı paneller düzenlenecek.

Eğitimlerde, yetenekli genç oyuncularla 12 DABO'da görev alan antrenörlerin gelişimi amaçlanıyor. Çalışmalar 12 DABO öğrencileri ve antrenörleri dışında basketbolla ilgili tüm diğer oyuncu, antrenör, hakem, yönetici ve beden eğitimi öğretmenlerine açık.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 12:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?