5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

15 bin aileye gıda yardımı

Diyarbakır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından fakir ve dar gelirli 15 bin aileye yapılacak gıda yardımlarının adreslere teslim edileceği bildirildi.


SYDV tarafından düzenlenen törenle gıda paketlerinin dağıtımına başlandı. Törene Vali Hüseyin Avni Mutlu, Vali Yardımcısı Suat Seyidoğlu, kamu kurumlarının müdürleri ve daire amirleri katıldı. İçerisinde sıvı yağ, pirinç, mercimek, makarna, toz şeker, un, zeytin, tuz, bayram şekeri ve kolonyanın bulunduğu gıda paketleri, ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar götürülecek.


Vali Mutlu, devlet olarak her zaman ihtiyaç sahibinin yanında olacaklarını belirterek, "Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Özürlüler Derneği'nin ortak projesi olan Özürlü İstihdam Programı çerçevesinde vakıf içerisinde bulunan atölyede fakir öğrencilere dağıtılmak üzere 90 bin kıyafet dikildi. 10 bin kırtasiye seti ve 15 bin aileye 40'ar kiloluk gıda paketi evlerine kadar götürülecek, gelir gelmez 20 bin aileye 750'şer kilogram olmak üzere kömürleri dağıtmaya başlayacağız. Biz en ücra köşedeki vatandaşımıza bile uzanacağız. Vatandaşlar da bize rahatlıkla ulaşabilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 18:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?