7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

15 bin sazan göletle buluştu

ÇERMİK'TE HALİLAN SULAMA GÖLETİN'E BALIK BIRAKILDI

Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü'nün balıklandırma çalışmaları çerçevesinde Atatürk Barajı Balık Üretme İstasyonu'nda yetiştirilen 15 bin sazan balığı yavrusu, Diyarbakır'ın Çermik Tarım Müdürlüğü tarafından ilçeye bağlı Yiğitler köyü mevkiindeki Halilan Sulama Göleti'ne salındı.

Çermik İlçe Tarım Müdürü Hasan Maral, DSİ'nin inşa ettiği gölet rezervuar alanı balıklandırılırken rezervuar etrafının ise ağaçlandırılması gerektiğini söyledi. Burada hedefin bölge halkının protein ihtiyacını karşılamak, bölgedeki vatandaşları olta balıkçılığına yönlendirerek kötü alışkanlıklardan kurtarmak olduğunu anlatan Maral, şöyle konuştu:

"Müdürlüğümüzün İl Tarım Müdürlüğü ile yaptığı çalışmalar kapsamında 2009 yılında gölet alanında balık rezervini artırmak, baraj göletinin etrafını erozyondan korumak için ise 2010 yılında fidan dikimi yapmak istiyoruz. Gölet sahalarında yaptığımız her çalışma ve yatırımda yöre halkına hizmet götürmeyi hedefliyoruz."

Bölgenin ekonomik açıdan az gelişmiş olduğunu anlatan Maral, "Buradaki vatandaşlarımız balık avlanma sezonunda balık yakalayarak hem ekonomik yönden bir çaba içerisine girmiş olacak hem de buradan oltayla yakaladıkları balıkların içerdiği kaliteli besin maddeleri sayesinde sağlıklı beslenmiş olacak ve ayrıca boş vakitlerini değerlendirmiş olacaklardır" dedi.

2-4 santim büyüklüğündeki yavru sazanların birkaç ay sonra oltaya gelebilecek büyüklüğe kavuştuğunu, kendi doğal üremesi ile de gelecek yıllar içinde çok sayıda sazan balığının gölette kendi popülasyonunu sürdüreceğini belirten Tarım Müdürü Maral, "Göletlerdeki balık durumları gözlenerek, zaman zaman üretme istasyonlarında damızlıklardan yavrulatılmış yeni balıklarla takviye yapılacaktır" diye konuştu.

ÇERMİK'TE HALİLAN SULAMA GÖLETİN'E BALIK BIRAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 13:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?