8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

15 Şubat alarmı

DİYARBAKIR'DA 15 ŞUBAT ALARMI

Diyarbakır'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıldönümünü bahane ederek yasadışı gösteri yapılacağı duyumunu alan güvenlik güçleri, şehrin kritik noktalarında önlemler aldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde yakalanarak Türkiye'ye getirilmesini protesto etme hazırlığı yapanlara fırsat vermemek için teyakkuza geçti. Emniyet müdürlüğü, tüm birimleri ile şehir genelinde geniş kapsamlı çalışma başlattı. Şehir giriş ve çıkışlarında uygulama yaparak araç ve insanlar üzerinde arama yapılırken, şehir merkezinde de kritik noktalara zırhlı araçlar eşliğinde ekipler yerleştirildi. Olası korsan gösterilere karşı Sur

ilçesi Balıkçılarbaşı, Kervansaray ile Bağlar ilçesinin bazı noktaları polis ekipleri tarafından tutuldu. İzinsiz yürüyüş yapılma ihtimalinin olacağı yerlerde terörle mücadele müdürlüğü, çevik kuvvet ekipleri ile toplumsal olaylara müdahale aracı ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı. Bazı bölgelerde caddeler trafiğe kapatılırken, sivil ekipler ise ara sokaklarda gösteri hazırlığı yapılma ihtimaline karşı sürekli devriye görevi yaptı.

Öte yandan, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde izinlerin de 1 hafta süreyle kaldırıldığı belirtildi.

DİYARBAKIR'DA 15 ŞUBAT ALARMI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2011 Pazar 19:16:00
Güncelleme :13 Şubat 2011 Pazar 20:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?