5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

16 kadın okuma yazma öğrendi

Yenişehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kadın Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi (EPİ-DEM) ile AÇEV ve SELİS'in, İplik mahallesinde düzenlediği okuma yazma kursunda başarı gösteren 16 kadına düzenlenen törenle sertifikaları verildi.


Yenişehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren EPİ-DEM ile AÇEV ve SELİS'in, Yenişehir Belediyesi İplik Eğitim Destek Evi'nde okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik düzenlediği okur yazarlık kursu sona erdi. Eğitime katılan 62 kadın arasında başarı gösteren 16 kadına, okur yazarlık belgeleri verildi. Tören öncesinde konuşan EPİ-DEM Koordinatörü Gülcan Yalçın Tantekin, çalışmaların yaklaşık 3 ay önce kadınların okur yazar olması için başlatıldığını belirterek, "Bugün sizlere büyük bir mutlulukla sertifikalarınızı vereceğiz. Bundan sonra çarşıya çıktığınızda hiç kimseye sormadan istediğiniz yere okur yazarlığınız sayesinde gideceksiniz" dedi. Tantekin, kursların devam edeceğini açıkladı.


Kursa katılarak belge sahibi olan Muazzez Demircan, çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Artık hastane ve diğer resmi kuruluşlara gittiğimizde kendimizi ifade edebileceğiz" diye konuştu. Aysel Demircan ise, daha önceden çok az konuşabildiği Türkçe'yi kurs sayesinde tam olarak öğrendiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 10:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?