7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

2 km'lik bayrakla yürüyüş

Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği (VKGB) üyeleri, Diyarbakır'da 2 kilometre uzunluğundaki Türk bayrağıyla yürüyüş düzenledi.

VKGB üyeleri, Diyarbakır'daki dernek binasının açılışı nedeniyle Urfakapı Semti'nde toplanarak, Türk bayrağıyla İstasyon Meydanı'na kadar yürüdü.

İstasyon Meydanı'nda basın açıklaması yapan VKGB Genel Başkanı Taner Ünal, Diyarbakır'ın çok kısa bir sürede Mersin gibi bayrak şehri olacağını söyledi.

VKGB olarak, Diyarbakır meydanında Türk bayrağını ilk günden dalgalandırmaya başladıklarını belirten Ünal, şöyle dedi:

"Önemli olan bugün bu meydanda Türk bayrağının dalgalanmasıdır. Diyarbakır'da 300 bin kişiyle 10 kilometre uzunluğundaki bayrakla yürüyeceğiz. Diyarbakır bayrak olup yürüyecek. VKGB yurdun her yerine barış, sevgi ve kardeşlik götürüyor."

Kardeşliği bozmak isteyenlerin oyunlarını el birliğiyle Türk bayrağının altında yürüyerek bozacaklarını ifade eden Ünal, "Bu yürüyüş terörizmin sonu olacaktır. Vatan için mücadele etmek en kutsal eylemdir. Türk bayrağı etrafında mücadele etmek her Türk vatandaşının ilk görevidir. Bizim yaptığımız küçümsenecek bir mücadele değildir" dedi.
aa
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2006 Cumartesi 14:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih atılgan IP: 88.229.42.xxx Tarih : 20.11.2006 22:12:16
bu ülkede vatanseverler ve ülkücüler varken bu ülkeye hiç bir güç zarar veremez...bu bayraklar inmezzzzzz...şehitler de ölmezzz..vatan da bölünmezzz...ayaklarına sağlık...allah yapandan düzenleyenden yürüyenden ve de yayınlayandan razı olsun...