7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

20 sokak köpeği Diyarbakır yolcusu

Bitlis 112 Acil Servisi çalışanları tarafından sahiplenilen ve 1 yıldır koruma altına alınan 20 sokak köpeği Diyarbakır Belediyesi'ne ait hayvan barınağına gönderildi.

Konuyla ilgili haberleri gazetelerde okuduktan sonra köpeklerin Diyarbakır'a gönderilmesini sağladıklarını söyleyen Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Adana Şube Başkanı Nesrin Çıtırık, bu konuyu gündeme getiren gazetecilere de teşekkür etti. Çıtırık, yaptığı yazılı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde gazetelerde ve ajanslarda yaklaşık 20 köpeğin barınak bulunamadığı için sağlık çalışanlarının bakımını üslendiklerini okuduk ve bu bizim için çok üzücü oldu. Bizler de bu konuyla ilgili olarak çalışmalara başladık ve ilgili tüm birimleri arayarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için köpekleri Bitlis'e en yakın olan Diyarbakır Belediyesi'ne ait hayvan barınağına gönderdik. Ancak maalesef Türkiye'nin birçok ilinde olmadığı gibi Bitlis'te de yok. Bizlerde bununla ilgili olarak ilgili kurumlarla temaslara geçerek gerekli çalışmaların başlatılmasını istedik" dedi.

Çıtırık, sokak hayvanlarının korunmasının yöneticilerin ve diğer kişilerin hem ahlaki hem de yasal görevler arasında olduğunu belirterek, "Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir'in barınak yapmak için çaba sarf edeceklerini belirtmesi bizleri çok memnun etmiştir. Özdemir'in bu davranışı birçok şehire örnek olacaktır. Köpeklerin barınaklarda rehabilite edilmesinin hem hayvanlar hem de insanlar tarafından daha faydalı olacağını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir ise Bitlis'teki sokak hayvanlarına yönelik çalışmanın daha önce yapılmadığını belirtti. Başkan Özdemir "Hayvanlara da sevgi göstermek lazım. Ben göreve geldiğimde hazırlamış olduğum projelerimin arasında sokak hayvanlarına yönelik bir barınma mekanı da vardı. Bitlis Belediyesi olarak bu tür bir çalışmamız var. Şehrin dışında sokak hayvanları için mutlaka bir barınak yapılacak. Başkanlık sürem doluncaya kadar bunu yapmaya çalışacağım. Ben yapamasam bile benden sonraki yönetim mutlaka yapacaktır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 17:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?