7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

24 yeni otobüs hizmete girdi

Kent içi ulaşımda konforlu ulaşımı esas alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 40 araçlık otobüs filosuna 24 yeni otobüsü daha hizmete soktu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İhsan Uğur, toplamda 64 araçlık filo ile ayda ortalama 900 bin yolcunun bu hizmetten yararlanacağını ifade etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 40 araçlık otobüs filosuna 24 otobüsü daha hizmete soktu. Büyükşehir Belediyesi önünde Başkan Vekili İhsan Uğur, araçların bugün itibari ile hizmete başlayacaklarını belirtti. Kentin önemli problem alanlarına yönelik olarak bilimsel bir yöntemle hazırladıkları ulaşım master planı ile kent içi ulaşımda büyük bir rahatlık yaşandığını ifade eden Uğur, "Siyasal anlayışımız gereği "kar amacı" birinci öncelik olan özel sektör yerine, "hizmet amacı" birinci öncelik olan kamu eliyle toplu taşıma sistemine geçtik" şeklinde konuştu. Devrim niteliğindeki uygulamaya ilişkin Uğur, "ilk etapta Kasım 2007'de 40 araçlık bir filo ile Toplu Taşıma hizmetine geçiş yaptık. Amaç kentin özellikle de çeperde bulunan nüfusun eve hapis olmasını önlemek. Kentin en ücra yerleşim birimine toplu taşıma aracının gidiyor olması, kent ekonomisinin canlanmasını da beraberinde getireceği bilinen bir gerçekliktir. Bugün itibarıyla 40 araçlık filomuza 24 yeni otobüs ekliyoruz. Böylece kent içi ulaşımda 64 otobüsle halka hizmet üretmeyi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Pirinçlik, Feritköşkü, Kraçali, Organize Sanayi Bölgesi, Ben u Sen ve Şehitlik gibi bölgelere  ilk kez kamu eliyle toplu taşım hizmeti götürüldüğüne dikkat çeken Uğur, 40 araçlık filo ile ayda ortalama 600 bin yolcu taşınmaktayken 64 araçla ortalama 900 bin yolcunun taşınacağını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 14:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?