8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

27 otobüs daha hizmete girdi

DİYARBAKIR'DA 27 OTOBÜS DAHA HİZMETE GİRDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 2'si 14 metrelik körüklü otobüs olmak üzere toplam 27 otobüsü daha hizmete sundu.

Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen araçların tanıtım törenine Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve çalışanları, çeşitli engelli kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Genel Sekreter Abdullah Sevinç, daha iyi ve konforlu hizmet imkanı için mevcut 60 otobüs filosuna 27 araç daha eklediklerini söyledi. Sevinç, özellikle yeni

bağlanan mahallelerin kentle olan ulaşımını daha kolay şekilde sağlamayı amaçladıklarını kaydederek, kendilerine destek veren Diyarbakır halkına gurur ve sevinç yaşatmaya devam edeceklerini belirtti. BDP İl Başkanı Mehmet Ali Aydın ise 10 yılda yapılan hizmetlerin 80 yılda yapılmayanları telafi eder nitelikte oldğunu söyledi. Aydın, "Belediye başkanları, çalışma arkadaşlarının temposu bizleri gururlandırmaktadır. Belediye camiası bizim gurur tablomuzdur. Halkımıza layık olmanın performansını gösteriyorlar.

Açılışlara koşturmaktan kilo vermeye başladık. Emeğiniz, duruşunuz ve bu halka olan sevdanızdan dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de göreve geldiklerinde tüm toplu taşıma araçlarının özelleştirildiğini belirterek, "Belediye meclisimiz, ilçe belediyelerimiz ve siyasetimizin, ulaşımın tekrar kamu eliyle yürütülmesi konusunda çalışmalara başladığımızda bunun olanaklı olmayacağı yönünde kaygıları vardı. Aman ha başkan bu çok riskli bir iş, gelin biz bu işe girmeyelim diyen mesai arkadaşlarım da vardı. Şükürler olsun ki bir hedef koyduk ve dedik ki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kamu adına,

halk adına, halkının hizmetinde olan bir kurum. Mutlaka kar amacı gütmeksizin toplu taşıma bir partner olarak katılmalıdır. Hedefimiz 2011 yılında toplam 100 tane toplu taşım aracına filoyu çıkarmak ve halkın hizmetine sunmaktı. Büyük bir gurur ve iftiharla sunmak isterim ki 2011 yılının ilk 6 ayda toplu taşım araç sayımız 98'e çıktı. Henüz 6 ayımız var ama hedefin neredeyse yüzde yüzüne yaklaşmış bulunuyoruz. Daha 6'ıncı ayda hedefin yüzde 98'ini Diyarbakır halkına armağan etmekten duyduğum heyecanı

paylaşmak istiyorum. Bütün hizmetlerimizde mutlaka yurttaşlarımızın bütün farklılıkları ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ele alınıyor. Şu anda gördüğünüz otobüslerin tamamı aynı zamanda engelli yurttaşlarımızın gönül rahatlığıyla istifade edebilecekleri dizayn ve konfora sahiptir" şeklinde konuştu.

Bütün engelleri kıt olanaklarla aştıklarını belirten Baydemir, yıllık bütçelerinin 120 milyon lira olduğunu kaydederek, "İstanbul Belediyesi gibi 21 milyar lira paramız yok. Bir tek şirket açmaya çalıştık, o da engellendi ve özelleştirmek zorunda kaldık. Biz 120 milyon lira ile onlar 21 milyar lira ile kentlere hizmet ediyoruz. Gelin hizmetlerimizi tartıya koyalım" diye açıklamalarda bulundu.

Baydemir ve beraberindekiler daha sonra otobüse binerek şehir turu attı. Vatandaşlar yeni hizmeti sevgi gösterileriyle karşıladı.

DİYARBAKIR'DA 27 OTOBÜS DAHA HİZMETE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2011 Salı 17:48:04
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 02:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?