8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

27 yıl sonra gelen galibiyet sevinci

Diyarbakırspor, Süper Lig’in 12. haftasında kendi sahasında Galatasaray’ı 2-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası yeşil-kırmızılı teknik heyet ve futbolcular büyük sevinç yaşarken, sarı-kırmızılı futbolcular ve teknik heyette ise büyük üzüntü vardı.

Diyarbakırspor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, maç sonrası yaptığı açıklamada, galip geldikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Trabzonspor ve Beşiktaş karşısında çok ağır mağlubiyetler almıştık. Karşılaşmaya hafta içinde çok iyi hazırlandık. Galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Bu galibiyetle önümüzdeki haftalara moralli gireceğiz. Galatasaray’ın nasıl oynadığını, bu hafta teknik heyetimizle birlikte analiz etmiştik. Galatasaray’ın kanatlarını çok iyi kullandığını ve Hakan Şükür’ü durdurduğumuzda galip geleceğimize inanıyorduk. Rakibimizi bugün çok iyi tıkadık. Futbolcularım olağanüstü mücadele ettiler. Taraftar, teknik heyet ve futbolcuların bütünleşmesi, takımın performansını yükseltti. Bu galibiyetin Diyarbakırspor için ayrı bir önemi var. 27 yıldır Galatasaray’a karşı kazanamıyorduk. Taraftarlarımız futbolcularıyla bütünleşti ve 27 yıllık bir hasreti bugün sona erdirdik" diye konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi ise, forvet oyuncularının yavaş hareket etmesi nedeniyle gol pozisyonlarına giremediklerini belirterek, "Diyarbakırspor, maça çok iyi hazırlanmış. Biz hiçbir şey haketmedik, galibiyeti haketmedik. Forvetlerimiz o kadar yavaş hareket edince gol pozisyonlarına giremedik. Bugün sanki forvetsiz oynadık. Forvetiniz olmazsa gol atamazsınız. Sadece 3 puan kaybettik. Lig uzun bir maraton. Saha çok kötüydü, yağmur yağmış herhalde" diye konuştu. Bir basın mensubunun "Futbolcuların oruç tutması mağlubiyette bir etken olabilir mi?" sorusuna Rumen teknik adam, "Bu bizim iç problemimiz, onu irdeleyeceğiz. Futbolcuların eski formda olmadıkları görünüyor. Eski formumuza kavuşmamız gerekiyor" şeklinde cevap verdi.

Yeşil-kırmızılı futbolculardan Kaptan Burhan, Yasin, Cem Beceren ve Sinan Kaloğlu, Galatasaray’ın 90 dakika boyunca pozisyonu olmadığını belirterek, "Diyarbakırspor olarak Galatasaray’a futbol oynatmadık. Rakibimiz karşında 90 dakika boyunca üstün olan taraf bizdik. Taraftarlarımızla bütünleşip sahada devleştik. Tüm arkadaşlarımız üzerlerine düşen görevleri yerine getirdi. Bu galibiyetimizi hem taraftarlarımıza hem de bugün doğum günü olan Genel Menajerimiz İsmet ağabeye hediye ediyoruz" diye konuştular.

Bu arada karşılaşma sonrası yeşil-kırmızılı taraftarlar, sokaklara dökülerek takımları lehine tezahürat yaptı ve sevinç gösterilerinde bulundular.

diyarbakır
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 10:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?