7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'28 şubat' protestosu!

DİYARBAKIR'DA '28 ŞUBAT' PROTESTOSU

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır Teşkilatı, 28 Şubat 1997 tarihinde yaşanan ve 'Postmodern darbe' olarak nitelendirilen süreç protesto etti. SP İl Başkanı Alaattin Parlak, "27 Mayıs, 2 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat postmodern darbe girişimini yapanlardan hesap sorulsaydı, bugün Yakamoz, Ayışığı, Balyoz ve Kafes gibi darbe planları olmazdı" dedi.

İl Başkanı Alaattin Parlak ve yönetim kurulu üyeleri, Koşuyolu Parkı'nda bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Parlak, 28 Şubat'ta toplumun sosyal yapısına müdahale edildiğini hatırlattı.

Bunun izlerinin uzun yıllar devam ettiğini belirten Parlak, hala içinden çıkılmaz bir hal alan konularla boğuşulduğunu, haksızlıkları devam eden mağdur kesimler meydana getirildiğini kaydetti. Dönemin iktidarına ve halkına yönelik müdahalenin, ülkeyi ekonomik, siyasi ve sosyal buhranlarla karşı

karşıya bıraktığını ifade eden Parlak, şöyle konuştu:

"28 Şubat, ülkenin gördüğü en büyük en geniş çaplı gelir transferine sahne olmuştur. Milyarlarca dolar paranın bir gecede nasıl el değiştirdiğini, darbecilerin hangi ünlü holdinglerin başına veya yönetim kurullarına getirildiklerini hep beraber izledik. 28 Şubat demokrasiye açtığı derin yaralarla anılırken, Fadime'nin gözyaşlarının gizlediği en geniş kapsamlı postmodern kapkaççılık boyutu da görülmüştür. 28 Şubat süreci toplumun dinamiklerine yönelik almış olduğu kararlarla toplumu keskin bir kamplaşmaya sürüklemiştir. 28 Şubat'ta demokrasiye balans ayarı yaptık diyenler şu anda neredeler? Şimdinin demokrat aydınları neden o zaman demokrasinin yanında yer almadınız? Ülkenin bir kesimi tamamen dışlanırken, Batı Çalışma Grubu adı altında fişlenirken sosyal ve siyasal haklardan mahrum edilirken neden sesinizi çıkarmadınız?"

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 16:47:04
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 16:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?