8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

3 bant bilardo günleri başladı

DİYARBAKIR 3 BANT BİLARDO GÜNLERİ BAŞLADI

Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) Diyarbakır İl Temsilciliği Yürütme Komitesi'nin hazırladığı Diyarbakır Üç Bant Bilardo Günleri ilk vuruşlarla ve eleme turlarıyla başladı.

Ali Emiri Caddesi'ndeki İnci Bilardo Salonu'nda 3 gün sürecek olan turnuvaya dünyanın önemli bilardo sporcuları arasında yer alan ve pek çok kez dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonu olma başarısını göstermiş Adnan Yüksel, Murat Naci Çoklu, Tayfun Taşdemir, Ahmet Alp, Can Çapak, Savaş Bulut, Murat Tüzül, Lütfi Berk Çenek, Selim Özden, Murat Çelik, Hakan İncekara ile Diyarbakırlı Dünya Artistik Bilardo Şampiyonu Hacı Arap Yaman, Bayanlar Avrupa ve Türkiye Şampiyonu, Dünya 3. Gülşen Değener de katılıyor.

Türkiye şampiyonu sporculardan Diyarbakır kökenli Tayfun Taşdemir, kente yeniden gelmekten son derece mutlu olduğunu belirtti. En son 1999 yılında dönemin Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın katkısıyla da gerçekleştirilen Türkiye şampiyonası için kente geldiğini belirten Taşdemir, "Diyarbakır benim için çok önemli bir kent. Zaten soyum da bu kenttendir. Buradaki arkadaşlarımı, çok dinamik olan bilardo camiasını çok seviyorum. Onlarla yeniden beraber olmak çok mutluluk verici. Bu kenti evim gibi biliyorum" dedi.

Bilardoda ün yapmış önemli sporcuların birer birer kente geldiğini kaydeden TBF Diyarbakır Temsilcisi İhsan Delibaş ise, "Hedefimiz öncelikle bu turnuvayı geleneksel hale getirmek. Bu turnuva kentimizdeki sporcuların ufkunun gelişmesi açısından oldukça önemli. Zira çok deneyimli ve yetenekli sporcuların karşılaşmalarını izleme şansına sahip olacaklar. Bu satın alınabilecek bir imkan değil. Bu yalnızca yaşanılabilecek bir değer. Bu bakımdan bize manen büyük destek veren başta İl Spor Müdürü İslam Çetin

olmak üzere, sponsorlarımız olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Longoni Bilardo Malzemeleri Türkiye Temsilciliği, Bajar Konut, Mehmet Oral, LUKOIL Dicle Kent Petrol, Uzmanlar Torna Freze Mehmet Ahi Akın, İnci Bilardo Salonu, Gizzelini Giyim, Bismil Elit Kafe Bilardo Salonu, Bismil Yaren Bilardo Salonu, Esma Ocak Çiğköftecisi, Abdulkadir Aslanhan, Mehmet Kalaylı, Fesih Aslan, Nurettin Aslan, Hayrettin Aslan, Yılmaz Ok, Murat Sarı, Ferdi Cizrelioğlu ile Buse Döner Salonu'na da sonsuz teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bu tür organizasyonlarla kentte bilardo sporuna olan ilgiyi artırdıkları gibi, sporun gelişimine de sağlayacaklarını belirten Delibaş, "Kentimiz 2012 yılında Dünya Bilardo Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Bu konuda prensipte tüm kesimler anlaşmaya vardı. Federasyon yönetimi, 2012 yılında turnuvanın kentimizde yapılması için bir sorun olmadığını belirtti. O zamana kadar kentimizin seyirci de alabilecek büyük bir bilardo spor salonuna kavuşmasını bekliyoruz. Bu olduğunda çok büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapacağız. Kentimiz en iyisine, en iyi sporcuları izlemeye layıktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 15:41:04
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 20:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?