7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

3 dilde broşür

Diyarbakır Merkez Sur Belediyesi temizlik kampanyası başlattı. Tek tek esnaf ve evleri dolaşan Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca yazılı temizlik broşürü dağıttı.

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, DTP Sur İlçe Başkanı Ömer Güven, DTP'li Sur İl Genel Meclisi üyeleri , Yerel gündem 21, Dicle Fırat Kültür Merkezi, Sur Belediyesi Çocuk Meclisi, Sur Belediye Meclisi üyeleri, belediye personeli, mahalle muhtarları ve çocuklardan oluşan 15 grup tek tek ilçede bulunan mahallerdeki ev ve işyerlerini dolaşarak Türkçe, Kürtçe ve Zazaca dillerinde hazırlan temizlik broşürü ve çöp poşetlerini dağıtarak çöplerin belirli saatlerde dışarı bırakılmasını istedi.

Düzenlenen kampanya ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Demirbaş, 29 Mart yerel seçimlerinde is başına geldiklerinden bu yana temizlik konusuna büyük önem verdiklerini belirterek, "Bugün itibarı kentimizde günlük olarak 650 ton civarında çöp toplanmaktadır. Zamansız çöp çıkarma alışkanlığından kaynaklı olarak toplama işlem bazı semtlerimizde gün boyu devam etmektedir. Çıkarılan çöplerin yoğun bir kısmının poşetsiz olduğu görülmektedir.

Ayrıca yerlere çöp atma kültüründe kentimiz Türkiye'de ilk sıralarda yer almaktadır. Bugün yerlere çöp atma yerine çöp kutularını kullanma alışkanlığı edinildiğinde belediyenin de hizmet anlamında rahatlayacağı kesindir. O temelde önce ilköğretim okullarında palyaçolar eşliğinde çocuklara temizlik bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Çevre temizliğinin bilince çıkarılmaması dünyamızın ekolojik dengesini kısa vadede olmasa dahi uzun vadede ciddi anlamda tehdit etmektedir.

Belediyemiz eğitim destek ekibi sürekli olarak, okul ve mahallelerde temizlik konusunda eğitim vermekte ve halkı bilgilendirmektedir. İlçemiz turizm yönünde önemli bir merkezdir. Diyarbakır'a gelen turistlerin ilk uğrak yerleri ilçemizdir. Temiz bir dünya ve temiz bir Diyarbakır için hepimizin el birliğiyle halkımızı bilinçlendirmeliyiz. Bu nedenle Türkçe, Kürtçe ve Zazaca dillerinde broşürler hazırladık. 3 gün boyunca 10'ar kişiden oluşan 15 gruba ayrılarak tüm işyerleri ve evleri tek tek dolaşarak temizliği anlatacağız. Çünkü başka Diyarbakır yok" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Başkan Demirbaş ve DTP İlçe Başkanı Ömer Güven, Kürtçe "Yaşasın temizlik" sloganları eşliğinde, esnafa broşür ve çöp poşeti dağıtımı yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 13:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?