2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

3 kafatası daha bulundu

Diyarbakır'da bir dönem JİTEM binası olarak kullanılan binanın bahçesinde yapılan kazı çalışmalarında bilanço artıyor.

Diyarbakır'da bir dönem Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Merkezi (JİTEM) binası, Diyarbakır Cezaevi ve Adliye Sarayı'nın da içinde bulunduğu Sur ilçesi Saraykapı İç Kale mevkiinde başlatılan restorasyon çalışmalarında çıkan insanlara ait kafatası ve kemik sayısı her geçen gün artıyor.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı denetiminde bölgede başlatılan çalışmalarda çıkan insan kemiği ve kafatası sayısının 26'ya ulaştığı ileri sürüldü. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından kazı çalışmalarının sürdüğü dosyaya gizlilik kararı konulmasıyla birlikte bölgeye giriş ve çıkışlar yasaklanırken, kazı alanı genişletilerek çalışmalar sürüyor. Arkeologlar nezaretinde kazma küreklerle yapılan kazı çalışmalarında çıkan insan kemiği sayısının 26'ya ulaştığı iddia edildi. Çıkan kemiklerin kimlere ve hangi döneme ait olduğunun tespit edilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği belirtildi.

KAZI ÇALIŞMALARININ YAPILDIĞI BÖLGEYE 3 İŞ MAKİNESİ GETİRİLDİ

Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı nezaretinde İç Kale mevkiinde başlatılan kazı çalışmalarına destek vermek üzere 3 iş makinesi istendiği belirtildi. İş makinelerinin kazı alanındaki hafriyatı kaldıracakları bildirildi. Bölgedeki kazıların daha erken yapılması için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun vereceği izin üzerine hafriyat kaldıran iş makinelerinin kazılara da katılabileceği bildirildi.

Kazı alanının etrafında güvenlik önlemleri alan polis ekipleri bölgeye giriş ve çıkışlara izin vermiyor. Polisler tarafından bölge güvenlik şeridi ile kapatılırken, zırhlı araçlarla sürekli olarak bölgede nöbet tutuluyor
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2012 Pazartesi 17:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?