8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

30 araç kül oldu!

DİYARBAKIR’da tutuşan kuru otlardan sıçrayan alev, Yediemin Otoparkı’nda bulunan 30 aracın yanmasına yol açtı. Yangına itfaiye ekipleriyle birlikte, polis toma araçlarıyla müdahale etti.

Silvan karayolu 7’nci kilometrede bulunan Yediemin Otoparkı’nda, çevresindeki boş arazide bulunan kuru otlar, tespit edilemeyen bir nedenle yanmaya başladı. Sıcaklığın etkisiyle bir anda etrafı saran ve rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, otopark içindeki araçlara sıçradı. Otoparktaki araçlar da tutuşmaya başladı. Otopark görevlisinin haber vermesi üzerine yangına ilk olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. İtafiye aracı ve ekiplerinin yetersiz kalması üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, toplumsal olaylarda kullandığı Toma aracıyla itfaiye ekibine yardımcı olarak yangına su sıkarak müdahal etti.

10 itfaiye ve 3 TOMA aracının müdahale ettiği yangında tutuşan yaklaşık 30 araç yanarak kül olurken, uzun uğraşlardan sonra yangın zorla söndürüldü. Yangın nedeniyle Diyarbakır-Silvan karayolunun tek şeridi, söndürme ve soğutma çalışmaları süresince ulaşıma kapatıldı. Yangının söndürülmesinin ardından trafik polisleri biriken araçların, kontrollü bir geçişine izin verdi. Otopark görevlileri ve çevredeki görgü tanıkları, kuru otların tutuştuğunu ve birden otoparka sıçradığını belirtirken, yangının anız yakmasından çıktığı ihtimalini savundu.

 

...
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2011 Pazar 19:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?