5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

30 yıldır kapalı olan sağlık ocağı açıldı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde biri 30, diğeri 16 yıl önce bölgedeki terör olayları nedeniyle kapatılan 2 sağlık ocağı yeniden hizmete açıldı.

Dağlık alanda bulunan Düzce ve Hamzalı köylerindeki sağlık ocaklarında görev yapacak personel ayda bir değişecek. Sağlık ocaklarında birer doktor, hemşire, ebe ve sağlık personeli çalışacak.



Diyarbakır Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Kulp ilçesine bağlı Düzce köyündeki Bayır Sağlık Ocağı'nın 30, Hamzalı köyündeki Hamzalı Sağlık Ocağı'nın 16 yıldır kapalı olduğunu söyledi.

Köylerde vatandaşların artık 24 saat süreyle sağlık ocaklarından yararlanabileceklerine dikkat çeken Kubat, "Personelimiz lojmanda kalıyor ve köyden ayrılmıyor. Personel, ayda bir değişecek. Verilen temel sağlık hizmetlerindeki performans da bu sayede yüzde 50 oranında arttı.

Bünyesinde poliklinik, doğum, aşı, pansuman odaları ile ana çocuk sağlığı ve laboratuvar bulunan sağlık ocakları, 26 köy ve bunlara bağlı mezralarda yaşayan 15 bine yakın insana sağlık hizmeti verecek.'' diye konuştu. Sağlık ocaklarının bir bir hizmete açıldığını belirten Kubat, "Şu anda var olup da faal olmayan hiçbir sağlık ocağımız yok. Personel sayımızda iki kat arttı." şeklinde konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 04:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?