19
Nisan
2024
Cuma
DİYARBAKIR

30 yıllık tabela kaldırıldı

Diyarbakır'da yaklaşık 30 yıldan bu yana valilik binası yakınında yer alan ve üzerinde "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazısıyla kenti simgeleyen karpuz figürünün bulunduğu tabela kaldırıldı.

Diyarbakır'da 12 Eylül döneminde İnaloğlu Caddesi'nde kurulan "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazısı ve karpuz figürünün bulunduğu tabela söküldü.

Yaklaşık 20 metre uzunluğundaki tabelanın kaldırılma işlemi akşam saatlerinde başladı. Görevliler iş makineleriyle tabelayı sökerken bazı vatandaşlar da bunun tarihi bir olay olduğunu belirterek, cep telefonuyla kayıt aldı.

Geçen yıl tabelanın kaldırılması için girişimde bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tabelanın 80 darbesi sonrasında yapıldığını belirterek "Söz konusu tabelanın kaldırılması için geçen yıl girişimlerde bulundum. Üzerinde eskimiş ve yıpranmış bir karpuz maketi ile 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısının bulunduğu tabelanın kaldırılması Diyarbakır için önemlidir" dedi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, baroya bağlı avukatlardan Mahsuni Karaman'ın sözkonusu tabelanın kaldırılması için yaklaşık bir ay önce Valiliğe dilekçe verdiğini hatırlatarak, tabelanın kaldırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Elçi, "Yıllardır bölgenin tüm meydanlarında ve ana alterlerinde yazılı bu ibareler vatandaşlar tarafından farklı algılanıyordu. Diyarbakır'da bu tabelanın kaldırılması çözüm sürecine pozitif katkı sunacaktır" ifadelerini kullandı. 

AA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2013 Perşembe 09:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?