8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

300 öğrenci eğitime kazandırıldı

DİCLE'DE 300 ÖĞRENCİ EĞİTİME KAZANDIRILDI

Diyarbakır'ın Dicle Kaymakamı Yasin Tikdağ, ilçede çeşitli sebeplerle okuldan alınan 300 ilköğretim öğrencisini, ailelerini ikna ederek yeniden okula başlattıklarını söyledi.

Kaymakam Yasin Tikdağ, ilçede ailesi tarafından okuldan alınarak eğitimi yarıda bırakılan 300 çocuk tespit ettiklerini, bu çocukların yeniden eğitime kazandırılması amacıyla Kaymakamlık olarak bir komisyon oluşturduklarını bildirdi. Gönüllü öğretmenlerin katılımıyla oluşturdukları komisyonun köy köy dolaşarak ailelerle görüştüklerini ifade eden Tikdağ, eğitimi yarıda bırakılan 300 öğrencinin daha önce Yatılı İlköğretim Bölge Okullarında (YİBO) okuduğunu belirtti.

300 öğrencinin yeni açılacak olan mesleki teknik okullarda ve Dicle Necati Ceylan Lisesi'nde eğitime başlayacaklarını bildiren Kaymakam Tikdağ, "Amacımız, ilçemizde ve köylerimizde okula gitmeyen tüm çocukları eğitime kazandırmaktır. Bu ülkede geleceğimizin teminatı olacak mühendis, doktor, avukat, hakim öğretmen annelere ihtiyaç var. Anne ne kadar eğitimli olursa toplum da o kadar sağlıklı olur. Onun için ülkenin en temel sorunu ne terördür, ne trafik, sorun eğitimsizliktir. Toplumumuzdaki bütün sıkıntıların başında eğitimsizlik gelmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 10:02:01
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 10:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?