7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

35 kişi adliyeye sevk edildi

DİYARBAKIR'DA 35 KİŞİNİN GÖZALTINA ALINDIĞI İHALE OPERASYONU

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, "Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüte faaliyetleri kapsamında kamu ihalelerine fesat karıştırmak'' suçlamasıyla 9 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 35 kişi Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, "Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüte faaliyetleri kapsamında kamu ihalelerine fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak" suçlaması ile Diyarbakır, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Van, Elazığ ve Mardin illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 35 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kişilerin Diyarbakır Van, Batman, Kayapınar, Bağlar, Çınar, Bismil, Kocaköy, Mardin, Kızıltepe ve Mazıdağı, Viranşehir, Siverek Belediye Başkanlıkları ile Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü idarelerince yoğunlukta 2009 yılında yapılan ihalelerde 4734 sayılı Kamu İhaleleri Kanunu'na muhalefet ettikleri, mal ve hizmet alımlarına fesat karıştırdıkları bildirildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında Diyar A.Ş.'nin bazı yöneticileri, Van Belediyesi'nin bazı yetkilileri, 9 ilin mevcut bazı yetkilileri ile bazı özel şirket yetkilileri de bulunuyor. Gözaltına alınan şahıslar ile ilgili yapılan aramalarda delil mahiyetinde çok sayıda ihale dökümanı, fatura, sevk irsaliyesi, sözleşmeler, farklı firmalara ait kaşeler, 9 adet bilgisayar ve ilgili ihalelere ilişkin dosyalar temin edilerek el konuldu.

35 zanlı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından bugün sabah saatlerinde hastaneden alınan sağlık raporları ile Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi. 35 kişinin nöbetçi mahkeme tarafından alınacak olan ifadelerinin gece geç saatlere kadar sürebileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 11:22:04
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 12:48:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?