7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

350'side birinci oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Engelliler Platformu, kentteki 15 özel rehabilitasyon merkezindeki zihinsel engelli 350 öğrenciyi spor şenliğinde bir araya getirdi. Futbol ve yakan top oynayan zihinsel engelli öğrencilerin tümüne madalya verildi.

10-16 Mayıs günleri arasında spor temalı olarak kutlanan Engelliler Haftası'nın son etkinliği Büyükşehir Belediyesi Şilbe'deki Spor Tesisleri'nde yapıldı. Diyarbakır'daki 15 özel rehabilitasyon merkezi'nde öğrenim gören 350 öğrencinin katıldığı spor şenliği bir okulun folklor ekibinin gösterisiyle başladı. 7-15 yaşlarındaki zihinsel engelli çocuklar kendi aralarında futbol karşılaşması yaptı. Bir grubun da yakan top oynadığı şenlikte bazı çocuklar da penaltı atışları yaptı.

Şenliğin sonunda 350 engelli çocuğa Büyükşehir Belediyesi armalı madalyalar verildi. Katılımcı Özel Rehabilitasyon Merkezilerine de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Engelliler Platformu logolu teşekkür plaketi verildi.
15 özel rehabilitasyon merkezi de ihtiyaç sahiplerine vermek üzere Büyükşehir Belediyesi Engelli Şube Müdürlüğü'ne birer tekerlekli sandalyeyi hibe etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 18:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?