7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

365 çocuğa bayram yaşattı

DİYARBAKIR'IN DERMAN BABASI, 365 ÇOCUĞA BAYRAM YAŞATTI

Diyarbakır'da bugüne kadar fakir ve yardıma muhtaç binlerce aileye ayni ve nakdi yardımda bulunan ve vatandaşların umut kapısı haline gelen 'Derman Baba' lakaplı Yılmaz Acu, bu kez çocuklara unutamayacakları bir bayram yaşattı.

Bayramın ilk gününden itibaren 4 gün boyunca toplam 365 fakir ve yardıma muhtaç aileyi Babil Alışveriş Merkezi'ne götürerek gerçek anlamda bir bayram yaşamalarını sağlayan Derman Baba Acu, bir kez daha gönülleri fethetti. Babil Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever işadamı Mimar Hacı İhsan Aydın'ın desteğiyle çocuklara Babil Alışveriş Merkezi'ni gezdiren Acu, onlarla birlikte yemek yedi.

Daha sonra çocukları Babil Alışveriş Merkezi'nde bulunan UFO standına götüren Acu'nun sayesinde çocuklar, unutamayacakları bir bayram yaşadı. İlk olarak çocukları Babil Alışveriş Merkezi'nin zemin katında bulunan Sega Oyun Merkezi Play Land'e götüren Acu'nun sayesinde çocuklar, bugüne kadar hiç görmedikleri birbirinden güzel oyuncaklarla tanışarak gönüllerince eğlendiler. Daha sonra Derman Baba, çocukları Babil Alışveriş Merkezi'nde (AVM) bulunan Mc Donald's'a getirdi. Burada birbirinden güzel oyuncaklar

alan çocukların keyfine diyecek yoktu. Çocuklar daha sonra Babil AVM'nin zemin katında bulunan yemekhaneye götürülerek burada hep birlikte birbirinden güzel yemekler yediler.

Hepsi tek tek evlerinden alınan çocuklar, eğlence bittikten sonra yine servislerle tek tek evlerine bırakıldılar. AVM'ye girerken heyecanları gözlenirden okunan çocuklar, 'Derman Baba'ya minnettarız. Bu mübarek bayram gününde bizlere çifte sevinç yaşattı. Hiçbirimiz bu tür yerlerin içine bile girmemiştik. Onun sayesinde unutamayacığımız bir bayram yaşadık' diyerek mutluluklarını ifade ettiler.

Derman Baba'nın 4 gün boyunca Babil AVM'de misafir ettği 365 çocuğun arasında kamuoyunda 'Çöp Aile' olarak bilinen Bağlar Havaalanı civarında ikamet eden Çevik ailesinin 10 yaşındaki kızı Leyla Çevik ile, ekonomik durumu elverişli olmayan Akın ailesinin 12 yaşındaki kızı Zehra Akın ve yaklaşık 3 aya yakın bir süredir kayıp olan Baykuşak ailesinin kızı Leyla'nın küçük kardeşi Bahar Baykuşak da bulunuyordu.

Etkinlik sonrası görüşlerini açıklayan Derman Baba Yılmaz Acu şunları söyledi:

'Öncelikle bu etkinliğimizi düzenlememizde bizlere büyük katkı sağlayan işadamı sayın Hacı İhsan Aydın'a teşekkür etmek istiyorum. Kendisi daha önce de bu ve benzeri etkinliklerimizde bizlere maddi-manevi katkılarını esirgememişti. Bu bayramda da 4 gün boyunca çocuklarımızın Babil AVM'de gönüllerince eğlenmesi için Sayın İhsan Aydın, bütün olanaklarını seferber etti. Bugün öğrendik ki Babil AVM'de bin 110 kişi istihdam ediliyormuş. Gerçekten sevindirici bir durum. Ekonomik durumu elverişli olmayan

çocuklarımıza bir nebze de olsa bayram sevinci yaşatmaya çalıştık. Bizlere bu çalışmalarımızda yardımcı olan başta Sayın İhsan Aydın olmak üzere bütün Babil AVM esnaflarına teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerimizi olanaklarımız ölçüsünde devam ettireceğimiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi koşullarda yetiştirmek için çaba sarfediyoruz. Duyarlılık göstererek bizlere katkı sağlayan herkese müteşekkiriz.''

DİYARBAKIR'IN DERMAN BABASI, 365 ÇOCUĞA BAYRAM YAŞATTI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2009 Pazartesi 15:17:04
Güncelleme :30 Kasım 2009 Pazartesi 15:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?