8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

4 ilde kaçak sigara operasyonu

DİYARBAKIR'DA KAÇAK SİGARA OPERASYONU

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin yaptıkları çalışmalarda, gümrüklenmiş değeri 964 bin 13 TL olan toplam 233 bin 600 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Yapılan çalışmalar kapsamında Kaçakçılık olaylarında kullanılan toplam 7 adet araca da el konuldu.

Konuyla ligili Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sınır illerinden yasa dışı yöntemlerle soktukları gümrük kaçağı sigaraları, Diyarbakır ve batı illerine naklederek pazarlayan M.E. ve A.A. liderliğinde faaliyet yürüten kaçakçılık örgütüne yönelik operasyonlarda, 17 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan soruşturma açıldığı belirtildi.

Emniyet müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan planlı çalışmalar sırasında; örgüt liderlerinin organizatörlüğünde gümrük kaçağı sigara taşımacılığının yanı sıra, kaçak sigaraları temin eden, piyasada satışa sunulmasında aracılık yaptıkları tespit edilen ve suç örgütü adına faaliyette bulunarak ülke ekonomisi zararına haksız kazanç temin eden şahısların yakalanmalarına yönelik olarak, Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde; Diyarbakır, Van, Bitlis ve Şanlıurfa illerinde 7 Nisan 2010 günü yapılan eş zamanlı operasyonda; Diyarbakır'da aralarında örgüt liderlerinin de bulunduğu 4, Van ilinde 2, Şanlıurfa ilinde 1, Bitlis ili ve Tatvan ilçesinde 10 şahıs olmak üzere toplam 17 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış ve soruşturmanın yapılması için Diyarbakır'a getirilmişlerdir.

Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; 7 ayrı markada toplam 8 bin 159 paket gümrük kaçağı sigara, gümrük kaçağı sigara ticaretinden elde edilen 19 bin 370. TL, gümrük kaçağı sigara ticaretine ilişkin çok sayıda doküman, bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir.

Adli makamlara çıkarılan şahıslardan 5 şüpheli tutuklanmış 12 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştır" denildi.

DİYARBAKIR'DA KAÇAK SİGARA OPERASYONU
DİYARBAKIR'DA KAÇAK SİGARA OPERASYONU
DİYARBAKIR'DA KAÇAK SİGARA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 14:32:05
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 16:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?