7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

4 ton bozuk gıda ele geçirildi

YENİŞEHİR BELEDİYESİ 4 TON BOZUK GIDA ELE GEÇİRDİ

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri il dışından getirilip halka satılmak üzere olan tarihi geçmiş yaklaşık 4 ton kuru gıda ele geçirdi.

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürü Aydın Demir, zabıta ekiplerinin rutin olarak yaptığı denetimlerde il dışından getirilip halka satılmak üzere iken tarihi geçmiş gıdaların ele geçirildiğini belirterek, halkın sağlığıyla oynamak isteyenlere müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.

Demir, zabıta ekiplerinin Ofis semtinde bulunan Ali Emiri Sokak'ta yaptığı rutin denetimler sonucu söz konusu tarihi geçmiş gıdaları fark etiklerini belirterek, "Büyük bir araç içersinde 50 kiloluk torbalara konulan gıdalar semt pazarlarında tüketilmek üzereyken ekiplerimiz tarafından fark edilmiştir. Tarım İl Müdürlüğü ile beraber yaptığımız incelemelerde söz konusu ürünlerin bozuk olduğu anlaşılmıştır. Tarihi geçmiş bu gıdaları çöp silosunda yakarak imha ettik" dedi.

Demir, ele geçirilen tarihi geçmiş ürünlerin çeşitliliğine değinirken , bu tür tezgahların içerisinde olanların halkın sağılığı ile oynadığına vurgu yaptı. Demir, "Ele geçirilen bozuk gıdaların içerisinde kuru kayısı, vişne, erik, kavrulmuş yer fıstığı, şekerleme ürünleri ve sıvı yağ bulunmaktadır. Söz konusu kişiler hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Gerekli cezalar kesilmiş ve halkımızı bu tür organizasyonun içerisinde olanlar konusunda dikkatli olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ 4 TON BOZUK GIDA ELE GEÇİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 13:27:01
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 18:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?