4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

4 ton gıda malzemesi imha edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Kurban Bayramı öncesi tarihi geçmiş gıda ürünlerine yönelik operosyonlarında, 3 ton şeker ve çikolata ile 1 ton hindi ile tavuk ele geçirilerek, imha edildi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Büyükşehir Belediyesi’nin imalathane ve şatış yerlerine yönelik başlattıkları denetim ve operasyonlar aralıksız olarak sürdürülüyor. Zabıta ekipleri bayram öncesi halkın yoğun rağbet gösterdiği şeker ve et ürünlerine yönelik düzenledikleri denetim ve operasyonlarda kullanma tarihi geçmesine rağmen şatışa sunulan 3 ton şeker, çikolata ile yaklaşık 1 ton hindi ve tavuk etine el koydu. Ele geçirilen tarihi geçmiş gıda ürünleri belediye çöp sahasında yakılarak imha edildi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Reşat Bakan, halkın sağlığıyla oynayanların gözünün yaşına bakmayacaklarını belirterek, "Kurban Bayramı öncesi halkımızın daha sağlıklı bir bayram geçirmesi için tarihi geçmiş gıda maddelerinin tespiti ve bunların halkımıza yedirilmemesi amacıyla yaptığımız denetim ve operasyonların meyvesini aldık. Denetimler çerçevesinde tarihi geçmiş ve halen satışta bulunan 3 ton şeker ve çikolata ile yaklaşık 1 ton tavuk ve hindi etine el koyduk. Büyükşehir ve alt kademe belediyelerimizin yanı sıra Tarım İl Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımızın içerisinde son 5 günde Diyarbakır’da 400 işyeri denetledik. 400 işyerinden 40 civarında işyerini tarihi geçmiş gıda ürünleri sattığından dolayı haklarında gerekli yasal işlemleri yaptık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2005 Salı 15:48:54
Güncelleme :18 Ocak 2005 Salı 15:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?