8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

40 STK 'evet' diyecek

DİYARBAKIR'DA 40 STK

12 Eylül'de yapılacak olan referanduma 10 gün kala Diyarbakır'da bulunan STK'lar gün geçtikçe görüşlerini açıklamaya başladılar. Dini STK'lar olarak bilinen 40 STK temsilcisi, bir araya gelerek 12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa değişikliğine "Evet" oyu kullanacaklarını açıkladı. Ofis semtinde yapılan ortak basın açıklamasında STK'lar adına konuşan Bayındır-Memur-Sen İl temsilcisi M. Ali Sabaz, "Yıllardır bölgemizde süre gelen çatışmalar ve şiddetli olaylar oluşan kaos ortamından en fazla bölge insanı zarar görmüştür. Binlerce insanımız hayatını kaybetmiş, çocuklarımız yetim kalmış, köylerimiz boşaltılmış evlerimiz yakılıp yıkılmıştır. Telafisi mümkün olmayan zararlar meydana gelmiştir. Bu kaotik ortamda ateş düştüğü yeri yakmıştır. Bu acıları yaşamış bölge halkı olarak çekimser kalmanın ve 'hayır' demenin haklı bir gerekçesi olamaz. Mevcut Anayasanın toplumsal değişimler karşısında yetersiz kaldığı, insan haklarını sınırlayıcı maddeler ihtiva ettiği ve acilen değişmesi gerektiğini konusunda hemfikiriz.

Toplumu oluşturan bütün bireylerin eşit, özgür ve adil bir şekilde haklarını kullanabileceği bir Anayasa herkesin ortak arzusudur. Kürt sorunu, başörtü ve inanç özgürlüğü gibi birçok nemli konudaki yetersizliklere rağmen referanduma 'evet' diyeceğiz" dedi.

Sabaz, "Cunta Anayasası'nın siyaset ve halk iradesi üzerine yerleştirdiği vesayet sistemlerine son vereceğinden dolayı islami, insani hak ve özgürlüklerin gelişiminden yana olan sivil toplum kuruluşları olarak eksikliklerine ve yetersizliğine rağmen 12 Eylül'de yapılacak olan referanduma tüm halkı 'evet' demeye çağırıyoruz" diye konuştu.

STK'lar yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 13:36:03
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 16:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?