8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

5 ayda faaliyete girdi

DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 5 AYDA FAALİYETE GİRDİ

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 5 ay önce atanan ve bomboş bir binanın kendisine teslim edildiği Prof. Dr. Yusuf Yağmur'un üstün gayretleri sonucu 700 personel işe alınırken, 20 poliklinik ve yataklı servis hizmete açıldı.

Bölgenin en büyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi özelliğini taşıyan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekim olarak atanan Prof. Dr. Yusuf Yağmur'a emanet edildi. 5 ay içerisinde yaklaşık 700 personeli toplayan ve yaklaşık 20 polikliniği hizmete açan Yağmur, ayrıca bir çok yataklı servisi de hizmete açtı. Prof. Dr. Yusuf Yağmur gece geç saatlere kadar çalışarak hastaneyi bu duruma getirdiklerini belirterek, "Ben ilk olarak bu hastaneye geldiğimde bina haricinde hiçbir şey yoktu. Gerekli personeli, gerekli tıbbi cihaz, techizat ve hastane için gerekli malzemeleri temin ettik. 5 ay gibi kısa bir sürede Tıbbi Onkoloji, Endokronoloji, Ramotoloji, İç Hastalıklar, Nefroloji, Gastroenteroloji, Kardiyoloji, Genel Cerrah, Göz Hastalıkları, Dermatoloji Üroloji, Göğüs Hastalıkları, Nüroloji, Beyin Cerrahi, Plastik Cerrahi, Anestezi, Radyoloji gibi polikliniklerimizi hizmete açtık. Hastanemiz yeterince büyük ve geniş olduğundan dolayı hiçbir şekilde fazla bekleme ve yoğunluk gibi bir sorunumuz yok.

Ayrıca birçok yataklı servisimiz de hizmete açıldı. Yataklı servislerimiz de adeta 5 yıldızlı bir oteli andırmakta. Odalar en fazla 2 kişilik, klimalı, televizyon, buzdolabı ve içerisinde lavabo ile duşu bulunan lüks odalardır" dedi.

Hastanede bugünlerde ilk ameliyatlar da yapılmaya başlarken, Prof. Dr. Yusuf Yağmur, vatandaşların hastaneye gönül rahatlığı içerisinde gelebileceklerini belirtti.

DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 5 AYDA FAALİYETE GİRDİ
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 5 AYDA FAALİYETE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 15:47:01
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 17:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?