7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

54 Başkan yargıda

DTP'li 54 belediye başkanı hakkında, 4 Şubat 2007'de terörist Abdullah Öcalan'ın zehirlenmesi iddialarıyla ilgili yaptıkları açıklama üzerine açılan davanın ilk duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

DTP'li 54 belediye başkanının 4 Şubat 2007'de terörist Öcalan'ın zehirlenmesi ile ilgili iddiaların araştırılması yönündeki açıklaması üzerine söz konusu belediye başkanları hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 215'inci maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Aynı zamanda başkanların görevden alınmalarının da talep edildiği davanın ilk duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

DTP Diyarbakır Milletvekilleri Gültan Kışanak, Aysel Tuğluk, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, DTP Yerel Yönetimler Komisyonu'ndan Gülay Kavak ile yeni seçilen belediye başkanlarının da izlediği duruşmada önce kimlik tespiti yapıldı. Çok sayıda avukatın da savunma yapmak üzere yerini aldığı duruşmada ilk savunmayı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir yaptı. Baydemir beraatını istedi.

ELEKTRİK KESİLDİ DURUŞMAYA ARA VERİLDİ
Diğer belediye başkanları da Baydemir ile aynı savunmaya katıldıklarını ifade ederken, adliyede elektrik kesildi. Bir üye hakim iki günden bu yana elektrik kesildiğini ve jeneratörün çalıştığını söyledi. Duruşmaya elektrik kesintisi nedeniyle bir süre ara verildi. Duruşma daha sonra ileri bir tarihe ertelendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 15:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?