2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

6 kişiye ait kemikler bulundu

Diyarbakır'ın Suriçi semtinde yapılan restorasyon çalışmasında insan kemikleri bulundu.

Diyarbakır'da bir dönem jandarmanın istihbarat merkezi olarak kullanılan binanın bahçesinde kafatası ve kemikler bulundu. Eski Merkez Kapalı Cezaevi yanı, bir dönem JİTEM'in de kullandığı yer olarak biliniyor. Cezaevi duvarı yakınlarında yapılan kazılarda 6 kişiye ait olduğu belirtilen kafatası ve çok sayıda kemiklere rastlandı.

Diyarbakır Hz. Süleyman Camii, eski cezaevi ile JİTEM'in bir dönem kullandığı Sur bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon yapılıyordu. İçkale bölgesinde yapılan çalışmalar esnasında insan kemiklerine rastlanması üzerine durum polise bildirildi. Olay yerini güvenlik çemberine alan polis, Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi vererek, kemikleri muhafaza altına aldı. Savcılığın emriyle 6 kafatası ile çok sayıda kemik parçası torbalara konuldu.

JİTEM'E AİT ESKİ BİR SORGU YERİ

Diyarbakır ve çevresinde işlenen faili meçhuller nedeniyle isminden sık sık söz edilen JİTEM merkezinin bulunduğu ve halk arasında 'Saray kapı' olarak bilinen bölgede bulunan kemiklerin, faili meçhul cinayetlerde kaybolan kişilere ait olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Yetkililer, bulunan kemik parçalarının ne zamana ait olduğu konusunda bilgi sahibi olmadıklarını, yapılacak olan araştırmanın sonucunda bunun netleşeceğini söyledi.

Kafatası ve kemiklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği ve kime ait olduklarının ise DNA testiyle saptanacağı belirtildi
 

...
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2012 Çarşamba 18:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?