7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

600 fidan dikerek mesaj verdiler

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Mesire ve Piknik Alanı'nda biraraya gelen bedensel ve zihinsel engelliler, "Daha yeşil yarınlar için bir fidan dik, geleceğin olsun" kampanyası çerçevesinde 600 adet fidan dikti. 

Yenişehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla "Daha yeşil yarınlar için bir fidan dik, geleceğin olsun" sloganıyla bir kampanya düzenledi. Kampanya çerçevesinde Görme Engelliler Derneği, Bedensel Engelliler Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği, Görmezler Birlik ve Beraberlik Derneği ile Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube üyeleri fidan dikti. Yenişehir Belediyesi Mesire ve Piknik Alanı'ndaki etkinliğe Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, meclis üyeleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri de katıldı. 600 adet fidanı kendi elleriyle diken engelliler, çevre konusunda duyarlılık mesajları verdi. 

Bedensel Engelliler Derneği'nin fahri üyesi olan Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, etkinlikte yaptığı konuşmada, toplum olarak engeli yurttaşlara karşı sorumluluklarının bulunduğunu belirterek, "Bugüne kadar çok fazla yerine getiremedik. Belki imkanlar yoktu, ama bütün toplumlarda demokratik katılımın en önemli özelliği engelli yurttaşların şehirden faydalanabilmesidir. Engellilerin belediye hizmetlerinden diğerlerine göre daha fazla yararlanması gerekiyor" diye konuştu. Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Kadir Topdemir, Yenişehir Belediyesi'nin etkinliğine 15 kişilik grupla katıldıklarını söyledi. Dünya Çevre Günü dolayısıyla hatırlanmalarının çok önemli olduğunu dile getiren Topdemir, bu tür etkinliklerin toplumda kaynaşmanın sağlanması açısından önemli olduğunu ifade ederek, belediyeye teşekkür etti. Zihinsel Engeliler Derneği Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Samiye Omuzdaş da, etkinliğin önemine değinerek, "Güzel bir çalışma. 8 kişiyle katıldık. Diyarbakır'ın böyle bir çalışmaya ihtiyacı var" diye konuştu. 

Kampanya hakkında bilgi veren Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Davut Taşın, mesire alanında boş kalan 70 dönümlük bölge için Dünya Çevre Günü dolayısıyla fidan dikimi kampanyası başlattıklarını belirterek, "İlk etapta 10 bin metrekarelik alana bin 500 fidan dikeceğiz. Bugün itibarıyla 600 fidan diktik. Bu çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 12:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?