5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

7 aylık, 14 kilo

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 7 yaşında 76 kilograma ulaştığı için valiliğin talimatıyla tedavi altına alınan Merve Aslan'ın 7 aylık kız kardeşi Fatma Aslan da 7 aylıkken 14 kilogram ağırlığa ulaştı.


Ergani ilçesinde yaşayan Ramazan ve Garibe Aslan çiftinin ilk çocuğu olan ve bir süre önce aşırı kilolu olması dolayısıyla Diyarbakır Valisi Efkan Ala'nın talimatı ile tedavi altına alındığı Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde uygulanan diyet ve egzersiz sayesinde 8 ayda yaklaşık 7 kilogram zayıflamayı başaran Merve Aslan'ın kilosu 69 kilograma indi.

Ancak Merve Aslan'ın 7 ay önce dünyaya gelen kız kardeşi Fatma Aslan da her gün biraz daha kilo alıyor. 7 aylık olan Fatma Aslan'ın şimdiden 14 kilograma ulaştı. Baba Ramazan Aslan, ilk kızı Merve Aslan'ın aşırı kilo alması nedeniyle bir süre önce tedavi altına alındığını hatırlatarak, 7 ay önce dünyaya gelen ikinci kızında da aynı rahatsızlığının olduğunu söyledi. Merve'nin tedavisi devam ederken, ikinci çocuğunda da aynı rahatsızlığın çıkmasına üzüldüklerini söyleyen baba Ramazan Aslan, "Merve gibi Fatma'nın da doğduğunda kilosu normaldi. 3 kilogram olarak dünyaya geldi. Ancak 4 ay içerisinde kilosunda büyük artış oldu. Sadece anne sütü alıyor.


Anne sütü almak için sürekli ağlıyor. 30 dakikada bir ağlayarak anne sütü istiyor. Annesini gördüğü an süt istiyor. Anne sütü vermeyince susmadan ağlıyor. Ağlayınca annesi dayanamayıp süt veriyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ailelerimizde aşırı kilo alma rahatsızlığı yok. Çocuklarımız niye böyle anlayamadık" diye konuştu. Baba Ramazan Aslan, ilk kızı Merve Aslan'ın diyet programını uygulamak istemediğini, kendilerinin zorlamasıyla uyguladığını vurgulayarak, "Evde diyet uygulayınca aç kalmaya başladı.
Komşulardan yemek istiyor" dedi.


Uygulanan diyet sonrası 69 kilograma inen ve bu yıl okula başlayacak olan Merve Aslan ise kardeşi Fatma'yı çok sevdiğini belirterek, kendisinin yaşadığı problemleri onun yaşamasını istemediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 18:57:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?