7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

7 yaşında, 78 kilo

Ergani İlçesinde yaşayan 7 yaşındaki Merve Aslan, 76 kilo ağırlığında. Doktorlar, Merve'nin olması gerekenden 6 kat daha fazla kiloya sahip olduğunu belirtiyor. 

Normalde 13 kilo olması gereken Merve'nin 76 kilo olması görenleri şaşırtıyor. Doğumundan hemen sonra kilo almaya başlayan Merve, 7 yaşına geldiğinde 76 kilograma ulaşınca ailesi çareyi doktora başvurmakta buldu. Merve Aslan, kilo almaya devam etmesi üzerine babası Ramazan Aslan tarafından bu sabah Diyarbakır Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuk Uzmanı Dr. Faruk Demir tarafından muayene edilen Merve Aslan, hastaneye yatırıldı. Aslan'ın tipik bir obez olduğunu belirlediklerini ifade eden Demir, yapılacak tetkiklerden sonra gerekli tedaviye başlayacaklarını söyledi. 

Kiloları nedeniyle yürümekte güçlük çeken, hastane içerisinde yapılan tahlillere tekerlekli sandalye ile götürülen Merve, "Ben de okula gitmek, arkadaşlarım gibi koşmak, oynamak istiyorum. Ancak kilolarım nedeniyle ayağa bile zor kalkıyorum. En büyük hayalim zayıfladıktan sonra okula başlamak" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 17:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?